Zimski plašč - kupujmo pametno

Hladni jesenski in zimski dnevi so tu in čas je, da jesenske jakne in plaščke, zamenjamo z bolj toplimi kosi. Za vse tiste, ki si letos nameravate kupiti nov zimski plašč, smo pripravili nekaj napotkov, kako izbrati tistega pravega.

Zimski plašč - kupujmo pametno

Pobrskajte po spletu

preden se podate na lov v trgovine. Tako boste videli, kateri plašči so trenutno modni in ugotovite, kakšnega želite. Tako boste bolj pripravljeni in boste v trgovini hitreje našli, kar iščete. A ne pozabite, da je v dragih nakupih klasika pogosto zelo pametna izbira, saj je vedno moden in tako lahko pridobite tudi na kvaliteti.

Določite pravo dolžino plašča.

Če pogosto nosite krila, potem morate kupiti plašč, ki je ali 5 centimetrov krajši od krila, ali pa toliko kratek, da je že šik tričetrtinski plašček. Ne priporočamo vam plašča, ki vam sega več kot 4 centimetre pod kolenom, saj deluje okorno in po nepotrebnem lahko izgledate širše. Če ste manjše rasti, prav tako izberite krajši plašč, ki naj sega maksimalno do kolen.

Namig: Če večino časa nosite visoke pete, ga v visokih petah tudi kupujte, da boste dobili dejanski rezultat.

Pazite na obliko.

Plašč v obliki črke A je primeren za tiste, ki imate hruškasto postavo. Tiste, ki rade poudarite svoje obline, izberite takšnega s pasom. Če ne želite poudarjati svojih oblin, pa izberite zelo kratek plašč ali pa takšnega, ki pade naravnost navzdol. Lepši so tudi plašči z ozkimi rokavi, ki so krojeni lepo vse do podpazduhe. Ženska silhueta izpade bolj elegantna in kroj bolj dovršen.

Izberite ustrezno barvo,

tako, da boste plašč lahko kombinirali z vsemi (ali pa vsaj veliko večino) oblačili, ki jih že imate. Kot verjetno veste, nikakor ne morete zgrešiti s črnimi ali sivimi odtenki, še posebej, če navadno nosite barvita oblačila. Če v vaši omari prevladujejo kosi v črni in sivi barvi, in ste dovolj drzni, lahko svoj videz popestrite z barvnim plaščem.

Namig: Ne glede na to, katera barva je modna, izberite tako, ki vam in vašim oblačilom najbolj pristaja in se v njej najboljše počutite.

Izberite primerno velikost.

Ko kupujete plašč, ne pozabite, da boste pod njim imeli oblečena tudi druga oblačila. Zato bodite previdni, da vam ne bo preozek, še posebej, če ste bolj zmrzljive narave. Seveda pa pazite, da si ne kupite prevelikega, saj lahko tudi takšen hitro doda nekaj kilogramov.

Namig: Ko ga poskušate, se usedite, da vidite, če vaš kje veže ali tišči.

Pomislite ali boste nosili tudi šal/rute.

V tem primeru je najbolje, da izberete klasičen V ovratnik. Ali pa vsaj pomislite na vzorce in barve šalov/rut, čevlje in ostalih dodatkov, ki jih nameravate kombinirati z vašo celotno podobo.

Plašč je dolgoročna naložba

in ker ne gre za najbolj poceni kos oblačila, je pomembno, da ga pametno izberete. Ko kupujete plašč, bodite pozorni na kvalitetne materiale. Na primer kašmir ali volna sta znana po svoji kakovosti. Preverite, če so gumbi dobro prišiti, če so šivi dobro narejeni in če kje kuka ven kakšna nitka, ter skušajte preveriti koliko se mečka. Preverite tudi kako je s čiščenjem in vzdrževanjem.

Plašč je kos oblačila, ki ga približno 4 mesece nosimo čisto vsak dan.

Zato je pomembno, da vam je všeč. Ne kupite nekaj, kar bo le približek tistega, kar si resnično želite. Idealen plašč je funkcionalen in moden hkrati. Kar pomeni, da vas greje, in da ste v njem videti odlično. Naj se vam ne mudi, zima je šele pred nami, ponudba na policah pa se skoraj vsak dan menja.

Najbolj brano