Vse, kar morate vedeti o festivalu Creamfields

Obiskati ga morate vsaj enkrat v življenju. 

Vse, kar morate vedeti o festivalu Creamfields - Foto: Creamfileds promo material

Ljubitelji elektronske glasbe ste zagotovo že slišali za Creamfields, ki se vsako leto odvije v Liverpoolu. Festival je letos postregel z izjemnimi nastopi in si prislužil naziv enega izmed najbolj odmevnih dogodkov tega poletja. Zakaj? Med glavnimi nastopajočimi so bili med drugim tudi ponovno združena trojica Axwell, Steve Angello in Sebastian Ingrosso Swedish House Mafia, pa tudi Calvin Harris, ki je prvič po dveh letih nastopil v Veliki Britaniji.

Ob tem pa si oglejte še bližnji Liverpool. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally a day of summer weather. ☀️ #liverpool #liverpooldocks #summerdays #creamfields2019 #benakd #boopacks

A post shared by Ana Abram (@anabram_) on

Creamfields se lahko tako pohvali z največjim seznamom izvajalcev elektronske glasbe na svetu. Dogajanje je potekalo na kar 30 odrih, kjer se je zvrstilo več kot 300 izvajalcev. 

Ker pa se Creamfields razlikuje od festivalov, kot so Sziget ali Exit, smo pripravili seznam stvari, na katere bodite pozorni.

1. Vstopnico kupite takoj

Kljub ogromnemu prizorišču, omejeno število vstopnic hitro poide, še posebno, če nameravate kampirati. Najbolje je, da karte kupite takoj, ko so na voljo, in se izognete razočaranju. 

Vstopnice za festival 2020 so že na voljo TUKAJ.

2. Kako do tja?

Bližnja letališča sicer ponujajo lete v Liverpoolu, a velikokrat boste morali za let s prestopom odšteti okoli 200 evrov. Priporočamo, da se odločite za let do Londona, kjer si lahko privoščite krajši postanek, od tam pa se z vlakom odpeljete do Liverpoola. Vožnja vam bo vzela približno tri ure. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You ain't even missing me baby... 🎶 Sign up for #Creamfields2020 🎟️ creamfields.com/signup

A post shared by Creamfields (@creamfieldsofficial) on

3. Kamp, hostel ali hotel?

Tako kot karte, tudi nastanitev rezervirajte čim prej. Ker se festival nahaja nekaj kilometrov od Liverpoola, je število nastanitev v neposredni bližini zelo omejeno. Sobe so razprodane že več kot šest mesecev pred začetkom. Najpogumnejši se odločijo za kampiranje, ki je na voljo tik ob prizorišču. Prebujaje tik ob dogajanju ima svoj čar, ki ga morate doživeti vsaj enkrat, a pripravite se na glasne sosede, blato in ne pozabite na toplejša oblačila. Tretja možnost je nastanitev v Liverpoolu. Mesto ponuja najrazličnejše možnosti, od hostlov za približno 15 evrov na noč do hotelov s petimi zvezdicami. Prevoz do festivala je iz središča mesta organiziran na vsake pol ure. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who wishes they were here right now? 🙋🏻‍♀️ #Creamfields2020 on sale now for only a £20 deposit!

A post shared by Creamfields (@creamfieldsofficial) on

4. Prizorišče 

Če ste navajeni festivalov, kot je Sziget, boste ob prvem vstopu doživeli malce kulturnega šoka. Odri so postavljeni na široko jaso, brez posebnih smerokazov ali poti. Morda boste potrebovali nekaj časa, da se orientirate, a pripravite se na doživetje poletja. Plačevanje je omogočeno z gotovino in s kartico, a vedno imejte pri sebi vsaj nekaj funtov, saj predvsem stojnice s hrano velikokrat sprejemajo le gotovino. Dva največja odra sta postavljena na prostem, manjši pa se skrivajo pod šotori različnih oblik. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Purchase a Standard Camping ticket and get a FREE upgrade to Bronze! 🏆 Book now for only a £20 deposit 👉🏻 creamfields.com/tickets #Creamfields2020 #Creamfields

A post shared by Creamfields (@creamfieldsofficial) on

5. Odmevni nastopi

Letos je festival postregel s tako odmevnimi nastopi, da jih še dolgo ne bomo pozabili. V nasprotju z drugimi festivali, je urnik razkrit šele nekaj dni pred začetkom, zato bodite pozorni, da ne zamudite ničesar. Ker se dogajanje začne odvijati že popoldne se ne morete zanašati na to, da boste zvečer lahko ujeli vsa najpomembnejša imena. 

Nič čudnega, da je bil letošnji seznam nastopajočih razglašen za največji elektronski spektakel. Plesali smo v ritmu Calvina Harrisa, Swedish House Maife, Tiestota, Oliverja Heldensa, Niky a, Fisherja in mnogih drugih. Čisto za vsakega ljubitelja elektronske glasbe se je torej našlo nekaj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miss This? 💓 Sign up for #Creamfields2020 🎟️ creamfields.com/signup

A post shared by Creamfields (@creamfieldsofficial) on

Fotografije: Instagram/ @creamfieldsofficial

Preberite še: 7 top festivalov v Evropi, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Priporočamo tudi: Poglejte, zakaj bi morali to poletje obiskati Liverpool

Najbolj brano