Mesec marec je že od nekdaj posvečen ženskam, ki se jim pri Elle še posebej rade poklonimo. In ker smo v petek, 8. marca, na isti dan praznovale vse ženske tega sveta, smo si za petkov dan v prekrasnem ambientu Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu omislili prav posebeno kosilo, ki smo ga ob prijetnem ženskem druženju popestrili s pogovorom treh žensk, ki si ga bomo zapomnili za večno.
Dogodek je na lokaciji na vrhu prestolnice združil ženska imena z veliko začetnico, ki vsaka na svojem področju blestijo ter predstavljajo navdih različnim generacijam. Pridružile so se nam Slovenke izjemnih osebnosti, ki so v zadnjem desetletju pustile trajni vtis na področju življenjskega sloga - tako na področju mode, glasbe, umetnosti in kulture, pa tudi politike. Mednje so uvrščene tudi nekdanje in aktualne nominiranke ter dobitnice prestižnega naziva Elle Style Awards.
V intimnem vzdušju Restavracije Strelec smo prisluhnili pogovoru, ki ga je vodila urednica revije Elle Petra Windschnurer in v katerem sta navdihujoči specialistka za ženski menedžment, namestnica predsednika za strateške projekte pri Dewesoftu in generalna direktorica podjetja Blueberry Sonja Šmuc in priznana modna oblikovalka in dobitnica nagrade Modni oblikovalec na Elle Style Awards 2013 Urša Draž delili svoje vrednote, prepričanja in mišljenja na pereče teme sodobne družbe, s katerimi (sta) se na poti do uspeha srečujeta tudi same.
Ker je prav, da se ženske na dan žena pustimo razvajati, je bil petkov dogodek na prestižnem nivoju obarvan v gourmet pridihu - v romantični atmosferi grajske restavracije smo se družile ob jedeh izpod rok kulinaričnega virtuoza Igorja Jagodica, prejemnika 1 Michelinove zvezdice in dobitnika nagrade Gourmet na Elle Style Awards 2019.
Ne ozirajoč se na prestižne lovorike pod palcem, med drugim članstva v nacionalni kuharski reprezentanci, srebrne medalje na kuharski olimpijadi pa drugega mesta na polfinalu tekmovanja WACS Global Chefs Challenge, ga vdano izhajanje iz skromnosti uvršča med elito najboljših slovenskih chefov. V preteklosti je vihtel kuhalnico v Hotelu Lev, tudi v Vili Bled, in vmes krepil tehnike v skandinavskih, nemških in francoskih 'michelinkah'. Danes se 'njegov' Strelec skriva v oazi enega od najbolj aristokratskih kotičkov Ljubljane, a srednjeveška trdnjava iz 11. stoletja ni edini razlog za avtentičnost jedi. V kombinaciji z lokalnimi sestavinami Jagodic namreč pričara prepoznavne estetsko in okusno dovršene krožnike, da lahko svetovljanski gostje razvajajo brbončice ob najsodobnejših tehnikah in primeseh kultne francoske kulinarike. Za svoje delo je leta 2019 prejel tudi naziv kuhar leta Gault & Millau, enega izmed treh najvplivnejših mednarodnih vodnikov v gastronomiji.
Igor Jagodic pa ni bil edini moški, ki je na petkov dogodku pobožal našo dušo. Ob kosilu smo prisluhnile prijetni glasbeni spremljavi Kristijana Crnice, ki po novem nosi umetniško ime KIKIFLY, in prinaša na slovensko glasbeno sceno nekaj povsem svežega in unikatnega. Predstavil se je s skladbo Dvigamo se višje, je prvotno nastala za otroke pediatrične klinike, vendar pa velja pripomniti, da Dvigamo se višje še zdaleč ne cilja zgolj na otroke.
Dogodek so omogočili: Medex, Aperol, Orbico s šminko Estee Lauder in novo dišavo Elle, Klet Brda, Dermatološki center Derm, Pandora, za cvetje so poskrbeli pri Sanjskem šopku
Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik / AML , IG: houseofaleksandra
Video: Danijel Čančarević
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču