Tyra Banks - opravičilo zaradi spornega fotografiranja

Manekenka in podjetnica Tyra Banks se je opravičila svojim gledalcem, zaradi fotografiranja, ki je bilo predvajano v oddaji Ameriški top model, kjer so tekmovalke namazali s temnimi ličili, le zato, da bi predstavljale različne rase.

Tyra Banks - opravičilo zaradi spornega fotografiranja - Foto: Fotografija RedDot, Fotografija www.tyra.com

Manekenka je prvih sedem minut svoje pogovorne oddaje The Tyra Banks Show namenila opravičilu in pojasnjevanju spornega fotografiranja. »Opravičujem se, saj s fotografiranjem nisem želela nikogar užaliti. Moja velika življenjska strast je raztezanje definicije lepote. Že veliko žensk mi je potožilo, da bi bile veliko bolj srečne, če bi bile videti drugačno. Želim, da bi vsako dekle in ženska cenila kožo v kateri se je rodila, « je povedala. V govoru je omenila tudi težave, s katerimi se je sama soočala kot temnopolta manekenka v modni industriji, kjer prevladujejo beli modeli.

Neznana gledalka je Tyri poslala pismo, v katerem je napisala, da zaradi sporne epizode zdaj gleda na svoje mešano poreklo veliko bolj pozitivno. In ravno to je želela voditeljica doseči. »S celotnim projektom smo želeli proslaviti 'Hapo', to je havajska beseda in koncept za mešanje različnih ras, « pojasnjuje model. Dodala je še, da je s fotografiranjem želela ustvariti nekaj lepega in da je ponosna na svoje delo.

Omenjena epizoda Ameriškega top modela je ponovno sprožila debato v medijih in med gledalci, o uporabi temnih ličil, ki belopolte manekenke spremeni v temnopolte.

Začetek razprave se skriva v času po objavi editorialov francoskega Vougea ter modne revije V, v katerih so ustvarjalci belopolti manekenki celotno telo potemnili z ličili temnih barv.

Zanimivost Tyrinim sporočilom lahko sledite tudi preko Twitterja.

Najbolj brano