Stella opozarja na krvavo sled usnja, Pen obrača hrbet krznu

Veliko pozornosti med modno srenjo, ki je te dni zbrana na tednu mode v Torontu, je pritegnil kratki film na temo krutosti v usnjarski industriji, ki ga je organizacija PETA posnela z modno oblikovalko in dolgoletno borko za pravice živali Stello McCartney.

Stella opozarja na krvavo sled usnja, Pen obrača hrbet krznu

V videu so na ogled resnično pretresljivi prizori mučenja živali, ki jih spremljajo komentarji in utemeljitve McCartneyjeve, zakaj se je poleg krzna pri svojem delu in v zasebnem življenju popolnoma odrekla tudi usnju.

Stella je ena redkih "velikih igralcev" v modni industriji, ki za svoje izdelke ne uporablja ne krzna ne usnja. Že vse svoje življenje je vegetarijanka, dejavna na področju boja za pravice živali je bila že njena pokojna mama, fotografinja in glasbenica Linda McCartney.

Pen: Obrnite hrbet krznu

Na prizorišču torontskega tedna mode poleg omenjenega videa, ki ga redno predvajajo na velikih ekranih na prizorišču modnih revij, aktivisti PETE delijo letake s podobo Penelope Cruz s pripisanim sloganom Give Fur the Cold Shoulder (v prevodu Obrnite hrbet krznu).

Kratki film o mučenju živali zaradi pridobivanja usnja si oglejte tukaj. Pozor: prizori v njem so resnično nazorni in pretresljivi.

Najbolj brano