Spoznajte Joss Stone v živo!

AML in SiOL bosta petim srečnežem omogočila, da spoznajo najsvetlejšo zvezdo Vesolja veselja Joss Stone!

Telekom Slovenije in SiOL bosta v Ljubljani 4. septembra 2009 za vse svoje uporabnike in glasbene navdušence priredila že drugi brezplačni festival Vesolje veselja.

Spoznajte Joss Stone v živo! - Foto: Fotografija David Goldman

Osrednja zvezda Vesolja veselja bo mlada britanska pevka Joss Stone, ki je pri komaj 22-ih letih tudi sama že dosegla vesolje uspehov.

Če bi jo radi v živo spoznali, se z njo fotografirali in jo kaj tudi povprašali, nas prepričajte, da ste ravno vi tisti, ki si jo zaslužite spoznati. Pošljite nam pesem, ki ste jo napisali zanjo, videoposnetek vas, ko prepevate vašo najljubšo pesem, oboževalsko stran na Facebooku, ki ste jo ustvarili samo zanjo, blog, ki ga pišete o njej in zanjo, fotografijo umetnine, katere navdih je bila ravno mlada britanska zvezdnica, ali kaj drugega – možnosti je veliko, omejitev je vaša domišljija in želja spoznati Joss Stone.

Vaše izdelke nam pošljite najkasneje do vključno petka, 28. avgusta 2009, na e-naslov joss.stone@adriamedia.si, pripišite vaše polno ime in priimek ter kontakt, na katerega naj vas v primeru prejema nagrade obvestimo.

Najzanimivejše izdelke bomo tudi objavili v naših tiskanih in spletnih edicijah. Podrobnejša pravila nagradne igre so objavljena na www.govori.se.

Kdo je Joss Stone, ki bo 4. septembra nastopila v Ljubljani?

Joss Stone je nedvomno ena najbolj vročih glasbenih izvajalk tega trenutka. Njen najnovejši, že četrti, album pri komaj 22-ih letih, Colour me free, je namreč skorajda tik pred izdajo. Ameriški predsednik Barack Obama jo je prosil, da za njegovo predvolilno kampanjo napiše pesem - Governmentalist. Med njenimi oboževalci pa so tudi tisti, ki so jo doslej spremljali le preko TV ekranov.

Joss Stone je marsikaj – talentirana in uspešna pevka, igralka ter predvsem upornica, ki je pogumno izjavila svojo ljubezen do glasbe v nasprotju z glasbeno industrijo, ki se skriva zadaj. Vse od rojstva je vegetarijanka in velika zagovornica pravic živali.

Ko se je pri rosnih 16 letih odpravila na avdicijo v New York se ji ni niti sanjalo, kaj vse jo čaka, pravi. Britanska pevka tega koraka ne obžaluje, saj predstavlja začetek njene uspešne glasbene poti. Kmalu po prihodu v Veliko jabolko, natančneje leta 2003, je izdala svoj prvi album z naslovom The Soul Sessions, ki jo je dobesedno izstrelil med zvezde. Z njim je skorajda čez noč osvojila ameriško lestvico TOP40, prodali pa so ga v več kot dveh milijonih izvodih. Kmalu sta sledila še album Mind, body & soul, leta 2007 pa še Introducing Joss Stone, s katerim se je, kot pravi sama, najbolj poistovetila. Njen pogum in talent nista ostala neopažena – pri rosnih 22 letih je že dobitnica številnih nagrad, med katerimi ne moremo mimo dveh glasbenih nagrad BRIT in prestižnega Grammyja.

R&b in soul diva, kot so jo označili tudi mnogi glasbeni kritiki, je na odru nastopila že z mnogimi zvenečimi imeni iz sveta glasbe, kot so denimo James Brown, The Rolling Stones, Stevie Wonder, Elton John, Patti Labelle, Mavis Staples, Donna Summer, Smokey Robinson in drugi. Vsestranska Joss pa se preizkuša tudi v igralskih vodah. Prvič se je na filmskem platnu pojavila v filmu Eragon in v priljubljeni britanski nanizanki The Tudors, sprejela vlogo v filmu Snappers. Je polna energije in načrtov, v kratkem bomo tako lahko prisluhnili že njenemu četrtemu albumu, ki bo nosil naslov Colour me free.

Še prej pa jo bomo lahko občudovali v živo na SiOL-ovem brezplačnem festivalu Vesolje veselja, ki se bo 4. septembra od 14. ure dalje odvijal v središču Ljubljane! Preizkusite se v naši nagradni igri in morda boste med petimi srečneži, ki jo bodo ta večer tudi osebno spoznali!

Najbolj brano