Slovenske spletne nakupovalnice

Tudi Slovenija se ponaša s kar nekaj modnimi spletnimi nakupovalnicami. Pri reviji Story so jih že preverili. Ugotavljajo, da so enostavne za uporabo, ponujajo pa kvalitetne modne kose in ugodnejše cene.

Slovenske spletne nakupovalnice - Foto: Shutterstock.com, Aleksander Štokelj

Prednost spletnega nakupovanja

Spletno nakupovanje je zelo preprosto, saj potrebujemo le računalnik z dostopom do interneta in e-denarnico. Spletne trgovine so odprte 24 ur na dan, vse dni v letu, za nakup ne potrebujemo avtomobila in ne zapravljamo časa in denarja na poti in z iskanjem parkirišča. Izbira je v primerjavi z lokalnimi trgovinami prav neverjetna in praktično lahko dobimo katerikoli izdelek, ki si ga zaželimo. Primerjava cen je prav tako zelo preprosta, cene pa so nižje kot v lokalnih trgovinah.

Slabosti spletnega nakupovanja

Najbolj očitna je seveda ta, da izdelka ne vidimo oziroma ga ne moremo pomeriti. Če imamo možnost, si izdelek ogledamo v lokalni trgovini, glede oblačil in obutve pa se dobro izmerimo in tako zmanjšamo možnost napačnega nakupa.

Druga večja slabost pa so garancija in stroški pošiljanja izdelka nazaj (zaradi garancije, če smo si premislili, če nam je oblačilo premajhno, če je napačne barve ...)

Več o tujih spletnih trgovinah preberite tukaj.

NASVETI ZA VAREN NAKUP

Velikosti oblačil

Vsaka dostojna spletna trgovina vam poleg standardnih velikosti ponudi tudi dejanske mere, na podlagi katerih so te velikosti določene. Oznake, kot so S, M, L, XL, pa tudi konfekcijske številke so lahko precej različne na posameznem trgu, zato je vedno dobro vedeti, kakšne so dejanske mere, ki jih določena konfekcija predstavlja. Enako velja tudi za čevlje.

Zavarujte svoj denar!

Pred kakršnimkoli nakupom se vedno prepričajte, da je spletna trgovina varna. Pobrskajte po spletu in poiščite različna mnenja, pogovorite se s prijatelji, ki so prek določene spletne trgovine že kupovali, in se izogibajte tveganim nakupom prek neuveljavljenih spletnih trgovin. Vedno se tudi prepričajte, da vam spletna stran omogoča obrazec, prek katerega pošljete svoje bančne podatke, nikakor jih ne pošiljajte preko e-pošte, saj boste lahko kaj kmalu tarča spletnih tatov.

Dostava

Vedno se predhodno prepričajte o roku dostave naročila. Rok dostave mora biti na spletni trgovini vedno naveden, prav tako morajo biti opredeljeni tudi stroški dostave in potek vračila denarja, če iz takšnih ali drugačnih razlogov blago ne bi bilo dostavljeno. Ne prezrite teh nadvse pomembnih informacij in si prihranite razočaranje ob ugotovitvi, da ste za dostavo plačali več kot za dejanski nakup.

Osebni podatki

Pred pošiljanjem osebnih podatkov si vedno preberite izjavo o zaupnosti. Vedno se prepričajte, v kakšne namene bodo uporabili vaše osebne podatke in poskrbite za njihovo varnost.

Zamenjave in vračila

Dobra spletna trgovina vam mora vedno ponuditi informacije o svoji politiki zamenjav in vračilu denarja. Pred nakupom se vedno prepričajte, da lahko artikel vrnete in zahtevate vračilo denarja ali pa ga vsaj zamenjate za drug artikel, če so vaši razlogi za vračilo upravičeni.

Stilago

Je internetni modni klub, ki ponuja znane modne znamke po najugodnejših cenah v Sloveniji. Skoraj vsak dan je na voljo popolnoma prenovljena ponudba oblačil in modnih dodatkov – tisto najboljše, kar na modnem trgu najdejo za vas. Je ekskluziven nakupovalni klub, ki svojim članom omogoča dostop do najprestižnejših modnih znamk. Elegantno in navdihujoče. Stilago ponuja popuste do 70 odstotkov v tridnevnih akcijah.

Kako deluje?

1. Registrirajte se kot član in začnite nakupovati takoj. Članstvo je brezplačno in ne prinaša nobenih obveznosti.

2. Povabite v klub tudi svoje prijatelje ter si prislužite dodatne ugodnosti s pridobivanjem novih članov.

stilago

www.stilago.si

Fashion Days

Fashion Days slovenski nakupovalni klub, ki prinaša kolekcije najbolj priznanih oblikovalcev v omejenih količinah in neverjetne ponudbe počitniških aranžmajev. V njihovi spletni izložbi boste našli znamke, kot so Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Calvin Klein, Benetton, Esprit, Levis, Miss Sixty, Energy, Guess, Lacoste, GAP, Adidas, D&G in še številne druge. Modne, ekscentrične in vedno izvirne podobe. Omogoča dostop le registriranim članom. Član lahko postanete s povabilom drugega člana ali tako, da se postavite v čakalno vrsto.

www.fashiondays.si

Halens

Halens je eno od vodilnih podjetij za spletno in kataloško prodajo izdelkov v Evropi. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1952 na Švedskem in zdaj oblači več kot tri milijone žensk v različnih državah Evrope.

www.halens.si

Lisca

Namenjena je ženskam, ki hočejo od perila največ, ženskam, ki hočejo v nošenju perila uživati ter ugajati sebi in drugim. Ponudba izdelkov Lisca je po programih celovita, namenjena je različnim tipom potrošnic: glede na življenjski slog pa tudi glede na priložnost oziroma namen uporabe.

www.shop.lisca.com

Pripravila: Petra Rozman

Najbolj brano