Prodan dom modnega guruja Giannija Versaceja

Ekstravagantno vilo v Miamiju, ki je bila v lasti pokojnega italijanskega modnega oblikovalca Giannija Versaceja, so za 41,5 milijona dolarjev pred kratkim prodali na dražbi.

Donatella Versace je tri leta po bratovi smrti dvorec prodala Petru Loftinu, ki je v njem uredil majhen, a luksuzen hotel.  - Foto: Profimedia

Fotografije prestižne vile si oglejte tukaj.

Vila v Miamiju, zgrajena v sredozemskem slogu v tridesetih letih prejšnjega stoletja, znana tudi kot Casa Casuarina, ima med drugim deset spalnic, enajst kopalnic, bazen z mozaikom iz 24-karatnega zlata, na desetine kipov in veličasten obok nad vhodnimi vrati, razprostira pa se ob obali oceana, in sicer na 2200 kvadratnih metrih.

Začetna cena nepremičnine, v kateri je živel sloviti italijanski modni oblikovalec Gianni Versace, je bila pred letom dni vrtoglavih 125 milijonov dolarjev, kar pomeni, da je bila takrat najdražja nepremičnina na ameriškem trgu.

Lastnik, telekomunikacijski magnat Peter Loftin, je nikakor ni mogel prodati, zato je lani spustil ceno na 100 milijonov, maja letos pa je padla na 75 milijonov ameriških zelencev. Ker niti 'popust' v višini 50 milijonov dolarjev ni pomagal, se je Loftin, ki je dvorec kupil leta 2000, torej tri leta po tem, ko je Andrew Cunanan na stopnicah pred vhodnimi vrati ubil modnega guruja, odločil, da jo bo poskušal prodati na dražbi.

Ta je potekala kar ob bazenu in vsi, ki so sodelovali, so morali podpisati dogovor o zaupnosti, položiti depozit v višini treh milijonov in predložiti dokaz, da imajo najmanj 40 milijonov gotovine. Izklicna cena je bila 25,5 milijona, na dražbi je med drugim sodeloval tudi sloviti ameriški poslovnež Donald Trump, a na koncu je veličastna nepremičnina za 41,5 milijona dolarjev pripadla podjetju VM South Beach LLC. To podjetje je del večje korporacije Jordache Jeans, ki v modnem svetu slovi po kavbojkah, popularnih predvsem v ZDA.

Versace je svoje sanjsko domovanje, v katero se je zaljubil na prvi pogled, kupil leta 1992, zanj pa je odštel nekaj manj kot 10 milijonov dolarjev. Pozneje je vanj vložil še 33 milijonov dolarjev, saj je dal zgraditi južno krilo, veliko 560 kvadratnih metrov, omislil si je 17 metrov dolg bazen, stene so mu poslikali s freskami, na dvorišču pa si je zaželel razkošen mozaik.

Vir: Lea

Najbolj brano