Ko običajen toast postane ...
Več kot 700 predstavnikov slovenskih hotelov, restavracij, barov in kavarn ter chefov, barmenov, natakarjev in barist je na posebnem predstavitveno-poslovnem dogodku Merit Portfolio Tasting v torek uživalo v raziskovanju bogate ponudbe izbranih slovenskih in zamejskih vinarjev, francoskih šampanjcev, inovativnih hrvaških likerjev in žganic, italijanske kave in vrhunskih žganih pijač z vsega sveta – od tekile iz Mehike do konjaka iz Gruzije.
Prvi tovrstni dogodek podjetja Merit HP, enega od vodilnih slovenskih distributerjev priznanih blagovnih znamk hrane in pijač, je pritegnil tudi znane obraze domače gastronomske scene, denimo Igor Jagodic, Matjaž in Matija Cotič in Seku Mady Conde, obiskovalce pa je s prigrizki na Ölz kruhkih in toastu presenetil Masterchef 2024 Luka Pangos.
Največ pozornosti so zbudile polno zasedene strokovne delavnice, pokušine ekskluzivnih letnikov in steklenic penin in šampanjcev, denimo najnovejšega letnika šampanjca Dom Perignon 2015, ter izjemni koktejli, nekateri z zelo nostalgičnimi sestavinami, kot so pelinkovec in bajadere v obliki likerja z espressom.
Dogodek je jasno pokazal, da so potrebe po znanju, idejah, mreženju in novih možnostih v gostinstvu velike. »Pijača in hrana nikoli nista le izdelka, temveč vedno vsebujeta zgodbo, zgodovino, tradicijo, kreativnost in čustva. Zato so takšni dogodki še posebej pomembni, saj lahko obiskovalci iz stroke vse to doživijo na lastni koži, v živo s pokušinami, novimi idejami, znanjem, aktualnimi trendi in možnostmi mreženja vred,« je poudaril Matjaž Marinšek, direktor Merit HP.
Da zaključimo uvod ... gurmanski presežek! Ne le dobra kapljica, na tem čudovitem dogodku smo namreč poizkusili tudi jedi izpod rok slovenskega Masterchefa 2024 in običajen toast ne bo nikoli več isti. Luka, lahko še enega?
- Flying Solo na tednu mode v New Yorku v Canoe Studios predstavlja najboljše nove modne znamke
- Bridget Jones je nazaj — z najbolj ikoničnimi stajlingi
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija