Poglejte, katere filtre bo Instagram ukinil zaradi duševnega zdravja uporabnikov

Instagram bo ukinil vse filtre, povezane s plastičnimi operacijami.

Gigi Hadid - TOM FORD, VELVET ORCHID - Foto: Profimedia

Instagram z odstranjevanjem filtrov, ki posnemajo učinke plastične kirurgije, zavrača promocijo spreminjanja obrazov. Aplikacija za družbene medije bo te filtre v naslednjih tednih odpravila kot odgovor na negativni vpliv, ki ga lahko imajo na uporabnike.

Spark AR, podjetje, ki ustvarja Instagram Story filtre, je sporočilo, da bodo v naslednjih tednih vsi filtri, ki posnemajo učinke kozmetične kirurgije, odstranjeni, podobnih pa ne bodo dodali.

Ta korak sledi novim omejitvam, napovedanim septembra, ki bodo omejile, v nekaterih primerih celo prepovedale oglaševanje izdelkov in storitev za izgubo teže in oglase za kozmetično kirurgijo.

Nova pravila, ki bodo objavljena po vsem svetu, bodo prepovedala vse objave, ki "trdijo o čudežni prehrani ali izdelkih za hujšanje in povezane s komercialno ponudbo, kot je koda za popust". Druge objave, ki na druge načine promovirajo izdelke za hujšanje ali kozmetične postopke, bodo prikazane samo uporabnikom, starejšim od 18 let.

Ti ukrepi so del nove strategije Instagrama za izboljšanje izkušenj za njihove uporabnike in za zmanjšanje težav na področju duševnega zdravja, ki jih lahko povzroči ta neresničen prikaz lepote.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Raziskali smo: Je to lepotni izdelek, s katerim najbolj škodimo okolju?

Priporočamo tudi: Bella Hadid pogumno nosi najbolj drzen trend jopic te sezone

Najbolj brano