O tem, kako je 42 mama blogerk skovalo načrte za prihodnost!

Blogerstvo ni več nekaj, kar najdemo samo v tujini. V poplavi blogov o modi in kuhanju so v zadnjem času zavzeli svoje mesto še 'mama blogi'.

Blogi, ki jih pišejo mame, imajo širok nabor tem – od vzgoje, receptov, ustvarjanj, razmišljanj, otroške opreme in potovanj, do rekreacije, partnerstva, družinskih odnosov in mode.

Vse pogosteje blogi mamic prerastejo iz hobija v čisto resno službo in usklajevanje vseh obveznosti zahteva podporo. To podporo so se odločile poiskati med sabo enakimi – mami blogerke so združile moči in se podale novim, skupnim projektom naproti.

"Namesto da bi med seboj tekmovale, smo izkoristile svojo žensko moč, veliko srce in smisel za organizacijo. V dobrem mesecu smo postavile stran na Facebooku in Instagramu ter organizirale prav posebno srečanje. Prvi skupni dogodek se je 22. aprila odvijal na obrobju Ljubljane, na že dobro poznanem prostoru za piknike, imenovanem Piknik pri Kozolcu. Nič kaj spomladanske temperature niso ovirale našega navdušenja nad dejstvom, da smo se končno srečale tudi v živo. Kar 42 mama blogerk je kovalo načrte za prihodnost, se spoznavalo in iskalo nove možnosti povezovanj. Dve uri sta v dobri družbi minili prehitro in na vrsti je bil odločilen trenutek, ki smo ga kot glavni razlog našega dogodka vse nestrpno pričakovale," nam je v imenu 'mama blogerk še povedala Eva Lozina, o svojih občutkih ob uspešnem prvem srečanju pa je pobudnica Anja Oman popisala na spletni povezavi 42 mami blogerk na kupu in samo 3 ure časa.

Izbor najboljših mama blogov!

Točno ob dvanajstih je na svetovnem spletu postala aktivna stran mamiblogerke.si – stran, kjer je bralcem na voljo tedenski izbor najboljših zapisov slovenskih mami blogerk.

Objave, napisane z vso ljubeznijo, ki jo mame premoremo, nas popeljejo do smeha, solz in rešitev. Marsikatere materinske težave so zdaj zbrane na enem mestu. Mestu, kjer bo vsak bralec našel nekaj zase. Čeprav smo prvotno načrtovale, da bomo po objavi spletne strani samo nazdravile in se počasi odpravile vsaka proti svojemu domu in družinam, nas je toliko pozitivne energije, kot jo premorejo mamice, ki jih zraven ljubezni do otrok veže tudi ljubezen do pisanja, zadržalo skupaj še dolgo v popoldne. Polne vtisov, novih poznanstev in energije že dnevno ustvarjamo nove zapise in posodabljamo našega skupnega »otroka« – mamiblogerke.si.

Napisali in pripravili: Eva Lozina, Katka Arnol, foto: NLP Studio

Najbolj brano