Nuša Derenda: Z Unicefom v Zambijo

Unicefova odprava v Zambijo je tik pred vrati, delegacija bo afriško državo v razvoju obiskala naslednji teden.

Nuša Derenda: Z Unicefom v Zambijo - Foto: Unicef

Pridružila se ji bo tudi znana slovenska pevka Nuša Derenda, ki bo na lastne oči spoznala, kako Unicef na terenu pomaga otrokom.

V Zambiji se otroci soočajo predvsem s podhranjenostjo ter nedostopnostjo šolanja in zdravstvene oskrbe. Unicef jim s svojimi programi pomoči omogoča zdrav začetek življenja.

Zambija se sooča z visoko umrljivostjo otrok, ki je posledica revščine, številnih bolezni in neugodnih življenjskih razmer. Podhranjenost povzroči kar tretjino otroških smrti, zaradi nje skoraj polovica zambijskih otrok zaostaja v rasti.

Nuša Derenda bo v zambijski prestolnici Lusaka obiskala center za podhranjene otroke, kjer Unicef pomaga oslabljenim otrokom s programom terapevtskega hranjenja, matere pa ozavešča o prednostih dojenja in ustreznega hranjenja otrok.

"Ponosna sem, da bom lahko skupaj z Unicefom obiskala otroke v Zambiji. To bo zagotovo edinstvena izkušnja, saj bom iz prve roke spoznala, kako pomembna je razvojna pomoč v državah v razvoju. Veselim se vseh otrok in družin, ki jih bom spoznala in prisluhnila njihovim zgodbam," je pred odhodom povedala Nuša.

Foto: Unicef

Najbolj brano