Neprespane noči v Beogradu

Pred vrati je hčerinski festival legendarnega EXITa No Sleep, ki se bo v Beogradu odvijal 8. in 9. novembra.

Neprespane noči v Beogradu - Foto: Profimedia

Ta daje čedalje večji poudarek ženskam, najsi gre za vodilne didžejke na techno prizorišču ali dame ki dogodek soustvarjajo iz zaodrja, kar definitivno oblikuje edinstven program festivala. O njem nam je več razkrila vodja komunikacij Alisa Rastovac.

Vedno me je privlačil bogat in dinamičen svet glasbenih dogodkov v živo – osvetljava, bas, plesišče in na koncu tudi delo, ki se dogaja v zaodrju. Kadar plešem, me je težko spregledati in tako so me opazili tudi pri ekipi Exit festivala, kjer sem prvič delala kot prostovoljka leta 2011. Že takrat sem bila globoko vpletena v elektronsko glasbo in hkrati prepričana, da bom nekoč del Exitove platforme No Sleep, ki je posvečena underground sceni.
Moja odprtost, delavnost, pozitivna energija in strast so me pripeljale do tega, da sem na No Sleep odru gostila nastopajoče, ostalo pa je že zgodovina. Pri Exitu sem dobila stalno zaposlitev, danes pa sem kontaktna oseba za vse kar se dogaja okrog festivala No Sleep – sem vodja komunikacij in bookingov.

Samo hiter pogled in takoj vam bo jasno, da obožujem svoje delo. Vedno se želim izboljšati in vse ostalo okoli mene. Tako lahko tudi 8. in 9. novembra v Beogradu pričakujete nepozaben dogodek. Le kdo se lahko upre zvenečemu seznamu nastopajočih in industrijskem okolju, ki že v osnovi proizvede senzualno atmosfero? Temu dodajte še mesto, ki je znano po hedonizmu in rezultat bo neprespan vikend v Srbiji. Tukaj pa so tiste stvari, ki bodo poskrbele za enkratno izkušnjo. Upam, da se vidimo!

Zveneča imena elektronske glasbe

Fantastičen seznam nastopajočih bo prevzel glavni oder v Hangarju v pristanišču Beograda. Nikakor ne gre zamuditi velikega dogodka Britanske institucije Fabric, ki je za eno od redkih lokacij izbrala tudi Beograd. Ta se bo odvijal 9. novembra, nastopili pa bodo tandem Bicep in Mind Against, Danska zvezda Anastasia Kristensen, ter Fabricova rezidenta Terry Francis and Anna Wall. Bogat program bo dopolnila techno kraljica Amelie Lens, vzhajajoči zvezdi Farrago in Kobosil, ter številni drugi, ki bodo zatresli Beograd.

Maratonski vikend

Festivalsko prizorišče pa ne bo samo v Hangarju, temveč se bodo dogodki odvijali po celotnem mestu. Ikonični klubi kot so Drugstore, half, 20/44, Mladost in Gadost bodo prav tako gostili didžeje. Dogodki ne bodo potekali le ponoči, plesali bomo lahko čez cel dan, se udeležili konference z profesionalci glasbene industrije in razgljabljali o elektronski glasbi. Tu pa so še afterpartiji... V klubu Drugstore bo nastopil Berlinčan VTSS, v podporo mu bodo Human Rias, Lag in Forest People.

Prestolnica hedonizma

Kjer mestu primanjkuje videza, tam to nadoknadi v duhu! Beograd je glasen, avantursitičen in vedno pripravljen na zabavo. To pa ni vse, mesto je polno kulture in umetnosti. Ena najboj znanih umetnic je namreč prav iz Beograda. Govorimo o Marini Abramović, ki ravno sedaj razstavlja v mestu. In kot vsi balkanci imajo tudi Srbi radi svojo hrano. Za zelo dobro ceno se boste gotovo najdeli do sitega.

Predana množica

Mesto kjer se srečata Sava in Donava je popolno za raznoliko občinstvo festivala No Sleep. Lani se ga je udeležilo 25.000 ljubiteljev elektronske glasbe iz 30 držav po vsem svetu. Tudi letos je bogato festivalsko dogajanje privabilo ogromno zanimanja, zato pričakujemo rekorden obisk. Festival se bo odvijal ta vikend 8. in 9. novembra v Beogradu. Vse informacije lahko najdete na spetni strani nosleepfestival.com.

Prevod in priredba: Katja Kozlevčar
Fotografije: Slobodan Junior Andjelković in ekipa No Sleep festivala

Najbolj brano