Najboljše filmske obleke

Zelena svilena obleka, ki jo je Keira Knightley nosila v filmu Pokora, je sodeč po anketi televizije Sky Movies in britanske revije InStyle najboljši filmski kostum.

Najboljše filmske obleke - Foto: Fotografije promocijski material /  Karantanija Cinemas

Čeprav se obleka v filmu pojavil le za kratek čas, naj bi vzbudila več strasti, ljubezni in izgube kot vse ostale obleke, vključene v anketo. Na drugem mestu je sicer pristala bela obleka Marilyn Monroe iz filma Sedem let skomin, ki jo je blondinka nosila v slavnem prizoru, v katerem stoji nad zračnim jaškom.

Na tretjem mestu je mala črna oblekica Givenchy, ki jo je imela na sebi Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju, četrto mesto so zasedle pajkice Olivie Newton John v Briljantini, sledi pa jim modra obleka Kate Winslet iz Titanika.

Na šestem mestu je pristala Diane Keaton oz. Annie Hall s svojo kravato in suknjičem, sedmi je korzet Nicole Kidman iz filma Moulin Rouge, sledita ji klobuk in nogavice Lize Minnelli iz Kabareta, deseterico pa zaokrožata Cate Blanchett in njena volumnozna oprava iz Elizabete: Zlata doba ter Vivien Leigh z obleko iz epa V Vrtincu.

Fotografije promocijski material

Najbolj brano