LVMH bo v svojih tovarnah namesto parfumov proizvajal razkužila za roke

V pomoč za boj proti koronavirusu.

LVMH bo v svojih tovarnah namesto parfumov proizvajal razkužila za roke - Foto: Profimedia

LVMH - luksuzni konglomerat, ki ima med drugim v lasti tudi znamke, kot so Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy in še marsikaj - bo začel v laboratorijih za proizvajanje luksuznih parfumov izdeloval sredstva za razkuževanje rok kot odziv na pomanjkanje, ki ga povzroča epidemija koronavirusa. "LVMH bo od ponedeljka uporabljal proizvodne linije svojih blagovnih znamk za parfume in kozmetiko za proizvodnjo velikih količin hidroalkoholnih gelov," je dejal LVMH v izjavi. "Te gele bomo zdravstvenim organom brezplačno dostavili."

Zaradi virusa COVID-19 je po vsem svetu precejšnje pomanjkanje sanitarnih sredstev na osnovi alkohola. 

LVMH se bori proti temu pomanjkanju in tako proti širjenju virusa. Natančneje, družba je napovedala, da bo prizvodnji razkužil namenila kar tri svoje prostore za proizvodnjo parfumov. V teh objektih LVMH proizvaja številne svoje dišave, vključno z blagovnimi znamkami, kot so Guerlain, Dior in Givenchy. LVMH pričakuje, da bo sprva proizvedel 12 ton hidroalkoholnega gela.

Podjetje LVMH s sedežem v Parizu v Franciji deluje pri boju proti epidemiji, ki je močno prizadel tudi njihovo domačo državo: Francija je minuli konec tedna zaprla vsa "nepomembna podjetja", vključno z restavracijami, bari, kavarnami in gledališči.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Delo od doma: Za popolno lepotno rutino potrebujete le teh 5 izdelkov

Priporočamo tudi: Pozor, pike bodo to pomlad največji hit! Nosili jih bomo tako

Najbolj brano