V Pekarni Grosuplje, kjer že vrsto let pečejo kruh z veliko mero ljubezni, so pred kratkim predstavili čisto nov in zelo poseben izdelek. Zadnja dišeča novost v njihovi ponudbi je kruh, pripravljen brez kvasa.
Hud kruhek brez kvasa, kot so ga v grosupeljski peki v sodelovanju z našimi pripravniki Hud job #2 poimenovali, je najbolj sveža novost na policah vseh Mercatorjevih prodajaln. Pripravljen je iz kar štirih vrst moke – pšenične, ržene, ajdove in koruzne, obilice ovsenih kosmičev, sezama, sončničnih semen, lanu in drobljenih bučnih semen.
Bogato aromo okusov poveže dodano kislo testo, ki daje kruhu svežino in dolgo obstojnost. Ima rjavo zapečeno, rustikalno skorjico, sredica pa je polna semen in sočna. Njen okus se poda tako k sladkim namazom kot slanim jedem. Prepričajte se sami!
Več tukaj.
Novičko pripravila Ajda Hovnik Plešej.