Hotel Boka, skrit dragulj tik ob smaragdni Soči, pod mogočnim slapom Boka, predstavlja svojo novo identiteto in izkušnjo bivanja.
Lastnika Saša in Sladjana Vranješ sta nas z ekipo hotela popeljala na ekskluzivni ogled hotela Boka, kjer sta predstavila novo podobo, razširjeno doživetje Boka Selfness, možnosti in oblike organizacije različnih tipov dogodkov ter kulinarični koncept Vranješ Gourmet, ki presega klasične hotelske okvirje. Predstvljamo vam butično točko za oddih sredi narave, kamor boste želeli pobegniti to zimo!
Vse se začne v naravi
Glavno vlogo doživetij igra narava. V Boki to ni naključje, saj obdaja hotel in predstavlja temelj filozofije celotne zgodbe.
»Divja, neokrnjena energija narave tukaj ni zgolj kulisa, ob kateri si spočijejo oči, temveč celostno izhodišče bivanja. Prepletena je z arhitekturo hotela, z zeliščnimi rituali, ki jih najdemo v hotelu, s sezonskimi okusi in z načinom, kako živimo prostor. V Boki ohranjamo umirjen tempo, ne glede na to, kako hiter ali razgiban je naš vsakdan. Neposreden stik z okoljem Boko oblikuje iz hotela v prostor izkustva, kjer je znova moč začutiti čas, ravnovesje in sebe na vsakem posameznem koraku,« je povedala Sladjana Vranješ, lastnica in direktorica za prihodke.
Vranješ Gourmet: kulinarika s podpisom
Ena izmed točk, kjer hotel riše razlikovalno točko od klasičnega hotelskega bivanja, je kulinarika. Kulinarična izkušnja na Boki temelji na značaju doline, na lokalnih in sezonskih sestavinah, zeliščih z lastnega vrta ter premišljeni preprostosti, iz katere ekipa ustvarja izrazite in prepoznavne okuse.
»Narava je izhodišče vseh smernic, ki jih v Boki razvijamo. Naša kulinarika temelji na načelu “od vrta do vilic”, na sezonskosti in lokalnih okusih, značilnih za dolino Soče. Te tradicionalne temelje interpretiramo na način, da ustvarimo jedi, ki so sodobne, a ostajajo globoko ukoreninjene v prostoru. Gosti pa jih nato odnesejo s seboj domov kot spomin,« je povedal lastnik in direktor Saša Vranješ.
Poleg izjemne kulinarke smo preizkusili tudi domače zeliščne mešanice, ki so nas navdušile s svojimi unikatnimi okusi in zdravilnimi učinki na telo. »Z Gajo Kozar letos ustvarjamo nov svet okusov, od fermentacij do posodobljenih receptov zdravilnih čajev ter zeliščnih kombinacij, ki se zlijejo z jedmi in ritmom narave,« je razložil Vranješ.
Ob kosilu pa nam je gospod Vranješ predstavil izbrana vina, ki jih ponujajo v hotelu, katera so brezhibno dopolnila okuse na naših krožnikih. »Moja vloga pri tem je, da kulinariko povežem z vini iz pasu 45. vzporednika, edinstvene geografske črte, ki ponuja najboljše razmerje med toploto in hladom. Ta naravna harmonija daje vinom popolno zrelost in svežino. Ravno ta občutek ravnovesja se v Boki vseskozi preliva iz doživetij in dobrega počutja gosta,« je povedal.
Boka postaja prostor za organizacijo, kamor se gosti vračajo zaradi občutkov
Z uresničitvijo vizije Boka raste ne samo kot butična destinacija, temveč predvsem kot prostor organizacije različnih tipov dogodkov, kot središče navdiha gostov, partnerjev ter lokalnega okolja, z namenom medsebojnega povezovanja in ustvarjanja skupnosti.
S tem pušča sledi idej, okusov, znanja in zgodb za vse, ki na obisku in bivanju iščejo nekaj več, osebno izkušnjo, stik, doživetje, spomin.













