Foto: Zlata medalja za britansko modo in lepoto

Zaključno slovesnost olimpijskih iger v Londonu je (dobesedno) polepšalo devet britanskih supermodelov: osem lepotic in en lepotec.

Med ženskami sta seveda izstopali zvezdniški manekenki Kate Moss in Naomi Campbell, svoj prostor sta dobili tudi vzhajajoči Jourdan Dunn in Georgia May Jagger.

Moške je zastopal postavni David Gandy, svetovnemu občinstvu najbolj znan po nastopanju v oglasih za dišavo Light Blue iz hiše Dolce & Gabbana, v obleki Paul Smith.

V vrtoglavo visokih petah so se po odru na olimpijskem stadionu ob zvokih komada Fashion Davida Bowieja sprehodile še Lily Cole, Karen Elson, Lily Donaldson in Stella Tennant.

Celotna deveterica je seveda nosila oprave s podpisi britanskih oblikovalcev, Kate in Naomi je (v zlato, skladno z rdečo  oziroma zlato nitjo) oblekla Sarah Burton, kreativna vodja hiše Alexander McQueen.

Na zaključnem spektaklu so se pod žarometi zvrstila številna velika imena britanske popkulture, celo Victoria Beckham, ki je še zadnjič (?) obula čevlje Posh Spice.

Beckhamova se je predstavila tudi v vlogi modne oblikovalke, ki ji zadnje čase bolj ustreza: prej omenjena vzhajajoča manekenska zvezda Georgia May Jagger, hči Micka Jaggerja in Jerry Hall, je nosila obleko njene znamke.

A. K.; foto: Guliver Image/Getty Images

Najbolj brano