Foto: Vročina ni pregnala nostalgikov

V soboto je Ljubljana cvrčala pod vročim soncem, vendar to ljubiteljem nostalgije ni preprečilo sprehoda po razgretih ulicah do z drevesi osenčenega parka Tabor.

Tam je od jutra pa do večernih ur vročini kljuboval sejem oblačil in modnih dodatkov iz druge roke, ki ga pod imenom Nostalgična sobota pripravljata Vintage Vikend in Zavod prostoRož.

Unikatne in od časa poljubljene kose je postavilo na ogled in naprodaj dvanajst razstavljavcev, posebnost tokratnega dogodka pa je ta, da je potekal v malo bolj eko slogu, kot ponavadi. Nošenje oblačil iz druge roke ni samo modno stališče, ampak tudi posredno razbremenjuje okolje pred prekomernim onesnaževanjem.

Tako sta se Vintage Vikendu, Gvantu, KaNi cosmetics, Hani&Davidu, Sometimes Vintage, Moje Tvoje, Vintage Galeriji, Miss Vandelej, Vintage Glasses and Frames in KičJeRaj pridružili tudi društvi Stara roba - nova raba in Tekstilnica. Obe sta zavezani skrbi za okolje. Zbirajo star tekstil in predmete, ki jim nato poiščejo novega lastnika, z zaslužkom od prodaje pa pomagajo do zaposlitve težje zaposljivim osebam.

Pri Tekstilnici se poleg samega posredovanja rabljenih oblačil, lotevajo tudi predelave odpadnega tekstila v privlačne izdelke za dom – copate, torbe, kuhinjske krpe ... Nošenje oblačil iz druge roke, predelava pohištva in predmetov niso samo izražanje individualnosti in oziranje v preteklost, ampak tudi skrb za naše okolje in priložnost za rast in povezovanje lokalne skupnosti.

Tudi tokrat ni šlo brez zanimivega spremljevalnega programa, ki je bil nekoliko bolj sodobno in urbano obarvan. DJ Gregij Felis Catus je napolnil park z glasbo, mojstrica Chutikan je stregla s slastno tajsko hrano, vroča grla pa je osvežila limonada z meto Hengarnice Brooklyn. Dame so se po nakupih ustavile še pri vizažistki Vereni, ki je poskrbela za zadnje detajle vintage poletnega videza.

Na izhodu iz parka, pred nadaljevanjem poti čez razbeljene pločnike, pa je marsikateri obiskovalec dogodka skočil še na hitro osvežitev v fontano. Zadnje druženje pod krošnjami bo 7. septembra, ko bo drevesa v parku začela sramežljivo božati jesen.

Besedilo: Tjaša Gračner

Foto: Nina Štajner

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri