Foto: Nostalgična tržnica sredi parka Tabor

Minulo soboto so se tisti, ki jih podaljšan konec tedna ni zvabil iz prestolnice, zbrali v ljubljanskem parku Tabor in se prepustili valovom nostalgije.

Tjaša Gračner in Nina Štajner, vodji projekta Vintage Vikend (foto: Nina Štajner)

Tjaša Gračner in Nina Štajner, vodji projekta Vintage Vikend

Nostalgične sobote sta skupaj ustvarila KD prostoRož in Vintage Vikend. KD prostoRož se že dve leti trudi Ljubljančane in obiskovalce privabiti k obuditvi dogajanja v prej dokaj pozabljenem parku Tabor, kar jim uspeva z brezplačnimi delavnicami, predstavami in dogodki. K projektu se je priključil tudi Vintage Vikend, ki že tretje leto spreminja zapuščene kotičke mesta v ljubke prodajalnice oblačil in modnih dodatkov iz druge roke.

Tokratni dogodek pod taktirko Vintage Vikenda je bil največji doslej. V senci krošenj je zrasla prava majhna tržnica kar petnajstih ponudnikov večno lepe mode, med katerimi so se sprehajali radovedneži vseh starosti in brskali med pisano ponudbo. Svoje omare so odprli Vintage Vikend, Neon Vintage Jewelry, Ab Fab, Gvant, Miss Vandelej, Ema Bavcon, Divas Vintage, 2nd Chance, Little Elephant, Atelier Indevin, Backyard Vintage, Ada Vintage, Klara, Dame in Gospodje ter Zadruga dobrote.

Na voljo je bilo tako rekoč vse – od »nežno rabljenih« oblačilc za najmlajše, znamk visoke mode, v katerih se ne bi sramovali sprehoda po rdeči preprogi, do lepo ohranjenih oblačil in modnih dodatkov iz druge roke, ki so že toliko stari, da so ponovno prišli v modo.

Vsi, ki ste se to soboto raje predajali sončnim žarkom kot nostalgiji, ne skrbite. Vintage Vikend bo prihodnji konec tedna obiskal štajersko prestolnico.

Foto: Nina Štajner

Najbolj brano