Čarobna zima bo nepozabna z adventom v Opatiji

Romantičen in pravljičen Najlepši advent ob morju bo Opatijo napolnil z živo glasbo, edinstveno gastronomsko ponudbo priložnostnih specialitet in programi za vse generacije.

Promocijsko sporočilo, 14. 11. 2018
Čarobna zima bo nepozabna z adventom v Opatiji

Zima v Opatijo prinaša posebno romantično vzdušje, ko snežinke zaplešejo nad morskimi valovi, zrak prevevajo vonjave sladkih dobrot, toplega čaja in kuhanega vina, mestne ulice in parke pa preplavi živa glasba in zanimivi programi za vse generacije.

Opatija si je svoj turistični sloves ustvarila kot eno izmed najbolj znanih evropskih zimovališč s 175-letno tradicijo, kamor je nekoč zaradi blagega podnebja in zdravilnega učinka zraka prihajala najvišja aristokracija, danes pa Opatija pritegne številne obiskovalce, ki želijo narediti nekaj dobrega zase in uživati v sproščujoči izkušnji, ki združuje wellness & spa tretmaje v uglednih hotelih, vrhunsko gastronomijo nagrajenih restavracij ter vsakodnevne kulturne in zabavne dogodke.

Zaradi adventa v Opatiji, ki se začne s prižiganjem lučk na božičnem drevesu 30. novembra in traja do 13. januarja, je pravljično zimsko vzdušje ob morju še bolj posebno, saj prireditev Najlepši advent ob morju s prazničnim duhom in razkošno okrasitvijo osvaja vsak delček mesta. S programi, ki bodo potekali v hotelih, restavracijah in kavarnah, bodo adventni dogodki z življenjem napolnili tudi mestne ulice, trge in parke priljubljenih zbirališč prebivalcev Opatije in obiskovalcev mesta.

Umetniški paviljon Juraj Šporer bo s Parkom sv. Jakova podnevi kraj, kjer se bodo otroci srečali z Božičkom, Hrestačem in vilenjaki, v večernih urah pa prizorišče odlične zabave ob nastopih vrhunskih rock, pop in jazz skupin kot tudi avtentične hrvaške glasbe v izvedbi klap. Doživetje obiskovalcev bo dodatno obogatila priložnostna ponudba prazničnih gastronomskih specialitet in pijač.

Poletni oder, ki slovi kot najlepše sredozemsko prireditveno prizorišče na prostem, se bo s kančkom »Ledene čarovnije« spremenil v drsališče s priložnostnim adventnim sejmom in programom v večernih urah ob koncu tedna, medtem ko bo mestna tržnica s prireditvijo Advent na tržnici (Advent na Mrkate) gastronomsko ponudbo povezala z zanimivim programom.

Sprehajališče nad mestno plažo Slatina bo postalo oder za promocijo in prodajo lokalnih avtohtonih proizvodov iz območja Opatije in opatijskega zaledja ter za svečano prižiganje velikih adventnih sveč ob največji opatijski fontani. Poleg Opatije bo adventni duh zajel tudi najvišjo istrsko planino Učko, kjer je »zimska rezidenca« Božička, kamor se bo tudi letos vrnil od 14. do 16. decembra, da bi se družil z otroki in starši.

Program Adventa v Opatiji bo »posladkal« tradicionalni Festival čokolade, ki se odvija ob koncu tedna od 7. do 9. decembra, ter prinaša spektakularne čokoladne stvaritve najboljših evropskih mojstrov z degustacijami, prodajnim sejmom, delavnicami in zanimivim programom. Vrhunec Najlepšega Adventa ob morju bo »trojno« silvestrovanje, ki bo potekalo na treh lokacijah: na Poletnem odru, kjer bodo točno opoldne leto 2019 prvi pričakali malčki, v večernih urah pred Umetniškim paviljonom in na mestni tržnici z zabavnim programom v živo in največjim ognjemetom.

V Opatiji bo razburljivo tudi na novega leta dan, ko bo točno opoldne na terasi najstarejšega hrvaškega hotela Kvarner potekala priložnostna županova zdravica gostom, katerim bo v dar in spomin na čarobno opatijsko zimo ostal posebej oblikovan kozarec za penino.

www.visitopatija.com 

www.facebook.com/events/702901366713820/

Najbolj brano