Bliža se premiera filma Pripravnik (The Intern)

Komična drama Pripravnik (The Intern) prihaja v naše kinematografe ta četrtek, 24.9. in bo postregla z bogato igralsko zasedbo!

Bliža se premiera filma Pripravnik (The Intern) - Foto: Blitz Film & Video Distribution d.o.o.

Sedemdesetletni vdovec Ben Whittaker (oskarjevec Robert De Niro) je dojel, da pokoj ni takšen užitek, za kakršnega velja. Zato nemudoma zgrabi priložnost, da se vrne »v igro« in postane najstarejši pripravnik pri modni spletni strani, ki jo ureja Jules Ostin (oskarjevka Anne Hathaway).

Komično dramo je po lastnem scenariju režirala za oskarja nominirana in z drugimi priznanji nagrajena filmska ustvarjalka Nancy Meyers, katere filme hvalijo kot duhovita, ostra in verodostojna raziskovanja ljubezenskih razmerij – od dvorjenja in poroke do ločitve... in vsega, kar sledi. V svojih filmih vedno plete prijateljstva med liki; in eno takšen odnos stopa v ospredje v Pripravniku. »Moje filme poganjajo razmerja,« pravi režiserka, »vendar pa poznamo še drugačne odnose, ne le ljubezenske. Ko sem se torej domislila zgodbe o starejšem moškem, ki postane pripravnik v na novo osnovanem podjetju, sem dojela, da to ne bo ljubezenska zgodba, temveč zgodba o prijateljski navezi med dvema, katerih poti se sicer ne bi križale.«

Film obravnava še en delček, ki soustvarja našo osnovno identiteto: delo oziroma službo. Meyersova to poudari že v otvoritveni repliki filma, ki citira Freudovo misel Ljubezen in delo...delo in ljubezen, to je vse, kar obstaja. »Po mojem mnenju sta najti svoj smisel in biti cenjen enako osnovni potrebi kot biti ljubljen in ljubiti,« razloži režiserka.

Igrajo še Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Adam Devine, Celia Weston, Nat Wolff, Linda Lavin, Zack Pearlman, novinec Jason Orley in Christina Scherer. Meyersova je film tudi producirala skupaj swith Suzanne Farwell. Celia Costas je bila izvršna producentka.

Izza kamere so sodelovali še direktor fotografije Stephen Goldblatt, scenograf Kristi Zea in montažer Robert Leighton (vsi imenovani za oskarja) in kostumografinja Jacqueline Demeterio. Glasbo je zložil Theodore Shapiro.

Oglejte si napovednik filma:

Najbolj brano