BEKO prenavlja košarkarska igrišča

BEKO, inovator na področju bele tehnike, se kot sponzor EuroBasketa 2013 zaveda pomembnosti približevanja športa mladim.

Promocijsko sporočilo, 19. 8. 2013
BEKO prenavlja košarkarska igrišča

Zato bo z lokalnim družbenoodgovornim projektom BEKO OSVEŽUJE pustil trajen pečat tudi po koncu prvenstva: prenovil bo deset izbranih slovenskih košarkarskih igrišč in poskrbel za veselje mladih košarkašev. Odločitev, katera igrišča bodo prenovljena, bo v rokah Slovencev. Igrišča za prenovo lahko nominira vsakdo na BEKO Facebook strani.

Vse košarkarske navdušence k akciji poziva tudi novinar Esad Babačić, velik ljubitelj košarke ter ambasador in podpornik projekta BEKO OSVEŽUJE. Babačić že vrsto let promovira košarko med mladimi, zato se je povabilu z velikim veseljem odzval in dodaja:

»Včasih so bila zunanja igrišča prave urbane oaze, na katerih so se igrali razni športi, od košarke, nogometa, odbojke, pa vse do hokeja. Prihajalo pa je tudi do interakcije med različnimi generacijami, ki so se skozi igro in druženje socializirale in učile prijemov, katerih se lahko naučiš samo na ulici. Z izgubo teh oaz je nastala velika praznina, saj so danes otroci in mladostniki praktično odrezani od pristnega stika z igro, v polnem pomenu te besede. Čas je, da začnemo reševati igrišča, na katerih so se kalile mnoge generacije. Brez pravega druženja v lokalnem okolju ni pristnih vezi, ki povezujejo posameznike. Odtujenost dobiva boj s čustvi in edini način, da to ustavimo je prava igra pred domačim pragom. Vsako igrišče, ki ga oživimo, bo pripomoglo k temu. Potem nam ostane le še to, da »napumpamo« naše zaprašene žoge in jih peljemo ven, skupaj s svojimi otroci, sosedi in prijatelji ....«

Najbolj brano