Prednosti 5G omrežja, ki vas bodo prepričale, da preklopite svoj mobilni telefon

Omrežje 5G je tu, da vam omogoči neskončne možnosti hitrega prenosa mobilnih podatkov. Si ne predstavljate, kaj to pomeni? Če bi na omrežju 4G za prenos filma z visoko resolucijo potrebovali 50 minut, bo 5G to čas zmanjšal na 9. 

Prednosti 5G omrežja, ki vas bodo prepričale, da preklopite svoj mobilni telefon - Foto: Profimedia

Kaj sploh je 5G in kaj omogoča?

5G, naslednja generacija mobilne spletne povezave, prihaja štiri desetletja po vzpostavitvi prvega, 1G mobilnega omrežja, in po desetletju uživanja v omrežju 4G. Omogoča višjo hitrost, hitrejša odzivnost in širšo pretočnost, da lahko več naprav na enkrat uživa maksimalno povezljivost. 

Vse, kar lahko sedaj počnete na svojih pametnih telefonih, boste na 5G omrežju lahko počeli hitreje in bolj učinkovito. 5G obenem odpira možnost vstopa novih, doslej zgolj konceptih tehnologij – od pametnih očal do augmentirane (nadgrajene) resničnosti. No, pa tudi vaše najljubše serije boste lahko preko 5G omrežja gledali v najvišji ločljivosti.

5G je nujen korak naprej, saj lažje upravlja tisočero naprav, ki istočasno črpajo velike količine podatkov.

Obenem je 5G omrežje zelo verjetno ključni delček v implementaciji avtonomnih vozil, ki se zanašajo na hiter dostop do raznolikih podatkov. Podobno velja tudi za številne fitnes naprave, ki bodo lahko še bolj točno nadzorovale naše zdravje in se ustrezno odzivale na pridobljene podatke.

Kje vse je na voljo 5G?

Telemach uspešno nadaljuje vzpostavitev 5G omrežja, ki ga ponuja že v 13 večjih mestih po Sloveniji. V vseh teh mestih je 5G že na voljo, če se v to omrežje lahko poveže vaš telefon. To pa še ni vse, s kombinacijo obstoječih LTE spektrov z novimi 3.500 in 700 Mhz Telemach že zagotavlja najširšo pokritost z gigabitnimi hitrostmi v Sloveniji.

Kaj ponuja Telemach

Telemach je bil prvi, ki je v Sloveniji ponudil s pravo 5G izkušnjo in zdaj mrežo širi po vseh koncih Slovenije. Telemach razume, da ob tako čudovitih hitrostih človeka hitro zanese na še bolj dolgotrajno uživanje v mobilnih vsebinah. Zato so ustrezno nadgradili najbolj popularne pakete – v paketu VEČ je tako že na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ pa kar 80 GB prenosa podatkov, medtem ko je v paketu NAJVEČ količina prenosa podatkov že dalj časa neomejena. Da bomo lahko mirne vesti uživali v vseh slasteh omrežja pete generacije.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Angelina Jolie nosila popoln jesenski pulover, ki ga boste želeli v svoji omari

Priporočamo tudi: Selena Gomez ni več dolgolaska! Še ena zvezdnica z najbolj priljubljeno dolžino las ta hip

Najbolj brano