Nimate ideje, katere filme si ogledati to jesen? Naš odgovor: te!

Kino? Takoj! Za vas smo pripravili izbor filmov, ki ta hip nikakor ne smejo mimo vas. Preverite, kateri so.

Lifestyle, 1. 10. 2016

Kubo

1. Dojenček Bridget Jones (Bridget Jones's baby) – 15. september

Prikupno zmedena Bridget Jones, stara 30 in nekaj let, v postfeminističnem svetu bolj ali manj uspešno išče ljubezen, lovi izmuzljivo idealno težo in kar se da preganja cigarete. 12 let po našem zadnjem snidenju je Londončanka zakorakala v štirideseta, srečnega konca pa še ni dočakala.

Še vedno je samska, razpeta med dvema moškima, in še vedno kronično podvržena nerodnim pripetljajem popiva na zabavah. Ko je prekinila razmerje z Darcyjem, se ji je načrt za srečen konec porušil, zato se je odločila, da se bo osredotočila na delo in se obkrožila s prijatelji. Njeno ljubezensko življenje se spet prebudi, ko spozna privlačnega Američana Jacka.

Bridget se znajde v nepričakovanem veselem pričakovanju, a nikakor ne more z gotovostjo trditi, ali je oče njenega otroka Mark ali Jack. Medtem ko stavimo na gospoda Darcyja, niti igralska zasedba ne ve, kako se bo Bridgetina zgodba končala. Da bi preprečili razkritje ključnih detajlov, so ustvarjalci namreč posneli kar tri različne zaključke filma.

2. Krogi (Rings) – 27. oktober

Pazite, katere posnetke gledate, Samara se je vrnila!

Vedeli smo, da je njena vrnitev neizbežna in prav zares bo pokrov vodnjaka, v katerem je bila ujeta zadnjih 11 let, konec oktobra popustil. Pripravite se, da se boste ponovno zdrznili ob vsakem zvonjenju telefona in nelagodno zrli v koledar, da bi videli, koliko dni vas še loči do snidenja s Samaro.

V tretjem poglavju strašljive franšize bomo spoznali mlado dekle, ki postane zaskrbljeno, ko njen fant prične raziskovati temačno subkulturo, povezano s skrivnostnim posnetkom. Ta naj bi prav vsakega gledalca ubil v sedmih dneh po ogledu ...

3. Snowden – 22. september

Biografski triler, ki razkriva motive najbolj razvpitega žvižgača 21. stoletja ...

Pred tremi leti je ime Edward Snowden preplavilo domala vse svetovne medije. Nekdanji sodelavec ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) je z razkritjem na tisoče tajnih vladnih dokumentov razgalil dejanski obseg nadzora telefonskih in spletnih informacij, ki ga ZDA vrši doma in v tujini.

Septembra bo njegova neverjetna zgodba predstavljena še v igranem celovečercu priznanega režiserja in večkratnega oskarjevca Oliverja Stona. Ta nam bo s pomočjo glavnega igralca Josepha Gordona-Levitta prikazal Snowdenov notranji boj ter nas popeljal v zakulisje enega najpomembnejših dogodkov sodobne zgodovine.

3. Kubo in dve struni (Kubo and the two strings) – 6. oktober

Kubo in dve struni je izjemna epska pustolovščina, posneta v stop motion tehniki animacije. Najnovejši projekt priznanega animacijskega studia LAIKA kritiki že kujejo v zvezde in ga družno razglašajo za najboljšo animacijo letošnjega leta. Vizualna poslastica bo pri nas na voljo tako v sinhronizirani kot tudi izvirni različici, v kateri so junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei.

Dobrosrčen Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha. Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov. Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora sedaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.

4. Ouija: Izvor zla (Ouija: Origin of evil) – 20. oktober

Srhljiva OUIJA, ki je leta 2014 postala speča uspešnica, bo oktobra dobila temačno predzgodbo. Ta nas bo znova opomnila, da plošča za komunikacijo z onostranstvom nikoli ni bila samo nedolžna otroška igra.

Piše se leto 1965, v losangeleški hiši, ki smo jo obiskali že v prvem delu, živijo ovdovela mati in njeni dve hčerki. Družina se preživlja z goljufijami, saj uprizarjajo lažne seanse za komunikacijo z onostranstvom. Ko svoj repertoar pripomočkov obogatijo z ouija ploščo, v svoj dom nehote povabijo pristno zlo, ki se polasti najmlajše hčerke Doris. Da bi pregnali neusmiljenega duha in rešili njeno življenje, se morata mati in starejša hči soočiti z nezamisljivimi grozotami.

5. Jack Reacher: Nikoli se ne vrni (Jack Reacher: Never go back) – 20. oktober

Čeprav se podnaslov filma glasi Nikoli se ne vrni, se je vrnil! Govorimo o Jacku Reacherju, večkrat odlikovanem nekdanjem majorju ameriške vojaške policije, čigar roka pravice sega daleč preko zakonskih meja. V čevlje priljubljenega literarnega junaka bo ponovno stopil Tom Cruise, družbo na velikem platnu pa mu bo tokrat delala še Cobie Smulders kot majorka Susan Turner.

Dogajanje se odvija štiri leta po dogodkih iz prvega filma. Jack Reacher se vrača v svojo nekdanjo vojaško enoto, ko ugotovi, da so ga obdolžili 16 let starega umora. Da je del nečesa večjega, govori tudi dejstvo, da majorko Susan Turner, s katero sta sodelovala, po krivem obdolžijo vohunstva in jo aretirajo.

6. Pr'Hostar – 27. oktober

Pred štirimi leti je spletna serija Pr'Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili milijonske oglede, so njihovi stvaritelji pripravljali svoj prvi celovečerni film. Tega so osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti.

Domača satirična komedija nas bo popeljala na idilično gorenjsko podeželje, natančneje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje. Ko se lastnik odloči, da hotel proda, se pred vrati slednjega kaj hitro pojavi nov kupec s svojo priležnico in tolmačem. Zaposleni nočejo izgubiti služb, zato odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.

7. Zaveznika (Allied) – 24. november

Robert Zemeckis, sloviti režiser brezčasnih uspešnic, kot so Forrest Gump, Brodolom, Vrnitev v prihodnost in Let, nas bo novembra popeljal v Casablanco, ki bo v vrtincu druge svetovne vojne služila kot kulisa za rojstvo izjemne ljubezenske zgodbe.

Leta 1942 se v Casablanci srečata vohun Max Vatan in članica francoskega odpora Marianne Beausejour, ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo ...

Preberite še: Filmi, ki vam bodo dali navdih za naslednji počitniški pobeg

Priporočamo tudi članek: VIDEO: Zaljubljeni smo v naslovno pesem filma Bridget Jones's Baby

Najbolj brano