Na ta način boste prebrali več knjig!

Literatura je prostor neskončnih svetov, v katere lahko potujete vedno, ko imate nekaj prostega časa. Odpravite se na potovanje v 18. stoletje z angleškim romanom ali v Indijo z njihovim epom. Izberite knjigo o kitajski filozofiji ali perzijski poeziji.

Branje

Na voljo vam je na tisoče besed z vseh strani sveta, dovolite si izbrati nekaj novega in skozi branje okusiti nepoznane kulture.

Branje ljubezenskih romanov in kriminalk ...

... je sicer hitro in preprosto, vendar je daljša in težavnejša pot skozi poezijo in klasične romane kakovostnejša. Dobre knjige, potem ko obrnete zadnjo stran, puščajo neodgovorjena vprašanja, zahtevajo odmik in silijo k razmisleku o prebranem.

Potrebna je dobra mera potrpežljivosti

Dolgi romani z zahtevnim jezikom in razvejeno zgodbo, ki se le počasi razgrinja ali sploh ne, so sicer težje berljivi, a ponujajo boljši portret posameznikov in njihovega stanja. Upočasnite branje in se prepustite – pred vami se bodo naslikali natančni opisi pokrajin, likov ...

Bodite selektivni

Knjige naj vam pomaga izbrati nekdo, ki mu zaupate, da se na to spozna. Za širitev bralnega kroga se lahko pridružite knjižnemu klubu, bralni skupini ali ljubiteljem literature sledite na medmrežju.

Pišite

Pa ne zato, da bi svoje delo objavili in si z njim ustvarili bogastvo, temveč zato, da začnete bolj ceniti pisateljevo delo, njegov poetični jezik, napeto zgodbo in komične vložke.

Preberite še: #ELLEBERE: 9 izvrstnih idej, ki bodo popestrile vaše branje

Priporočamo tudi članek: 10 najboljših nasvetov za perfektno partnersko zvezo (po mnenju ljubezenskih strokovnjakov!)

Najbolj brano