Na koliko načinov lahko zložimo šest kartonskih škatel?

Pet delavcev v skladišču zaposli preprosta misel: "Na koliko načinov je mogoče zložiti šest kartonastih škatel?" Odgovor pa ni tako preprost, saj je načinov ogromno ...

Lifestyle, 28. 9. 2016

Šest škatel

Jih bodo zložili tako, kot so jim pokazali drugi? Ali pa se bodo odločili za lastno pot – in pri tem razmišljali zunaj okvirjev?

Odgovore na zgornja vprašanja ponuja plesna predstava Sanjska služba, ki jo je zasnoval plesalec in koreograf Željko Božić. Gre za njegovo avtorsko delo v koprodukciji Cankarjevega doma in Kazine, naše najstarejše plesne šole, katere nepogrešljiv del je Božić že vrsto let.

Prigodam, v katerih se lahko najde vsak posameznik, se boste v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma premierno nasmejali v četrtek, 6. oktobra, ob 20. uri. Ponovitev bo dan pozneje, in sicer v petek, 7. oktobra, prav tako ob 20. uri.

V plesnem projektu se je Božić, ki je kot plesni pedagog izoblikoval že pet generacij uspešnih plesalcev, odločil za interpretacijo zgodb in motivov iz knjig Jorgeja Bucaya, enega najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu.

Plesalci bodo na zabaven in hudomušen način izpostavili številne dejavnike, ki zavirajo uresničenje njihovih zmožnosti. Občinstvo v dvorani bodo napolnili z zvrhano mero optimizma, s plesnim teatrom pa so se tudi družbeno angažirali. Prepričani so, da bo Sanjska služba, ki je prvi tovrstni projekt v Evropi, odprla mladim generacijam nove poti in jim bo navdih za nadaljnje delo.

Oglejte si napovednik:

To je eden Božičevih bolj kreativnih projektov. Oglejte si video:

Preberite še: Kako postati šik kot prava Parižanka?

Priporočamo tudi članek: Giddha ples - noro zabaven način, kako izgubiš nekaj odvečnih kg!

Najbolj brano