Zapravljivka: Metka Albreht

Tista kodrolasa in nasmejana Metka, ki je bila leta 1993 mis Slovenije in zaradi katere je Jonas Ž. nekoč prejokal ves Videošpon. Zdaj je ponosna in žareča mamica triletne hčerke in stilistka na POP TV. Skrbi za urejen videz Uroša Slaka, Petre Kerčmar, Matjaža Tanka in sodelujočih v oddajah, kot so Trenja, Svet na Kanalu A, Vzemi ali pusti, Big Brother, Pazi, kamera . .

Zapravljivka: Metka Albreht - Foto: Fotografja Uroš Zagožen

Bi lahko trdili, da znate z denarjem?

Lahko. Sem popoln 'ziheraš', natančno vem, koliko denarja imam in koliko ga bom za nekaj zapravila, koliko privarčevala ali dala na banko . . Sem pridna in odgovorna, najprej pridejo na vrsto položnice, šele potem pa vse drugo.

Ali veste, koliko na mesec zapravite zase in koliko za gospodinjstvo?

Približno. Vem, da gre več za gospodinjstvo, zelo veliko mi pomenijo dobra hrana in bioizdelki, rada kupujem na tržnici. Pri hrani ne varčujem.

Kaj je za vas res dober nakup?

Cena me ne zanima, ko vidim nekaj dobrega in mi je všeč. Raje si kupim kaj kakovostnega kot deset stvari, ki so poceni. Zato tudi nisem ravno privrženka razprodaj. Sicer je lahko dober nakup tudi nekaj, kar mi zagotavlja hipno zadovoljstvo, na primer sveža riba.

Vaše vodilo pri nakupovanju je . .

Kupim tisto, kar mi takoj pade v oči. Nikoli še nisem kupila nečesa, kar bi zelo dolgo iskala. Stvar me mora takoj osvojiti.

Za katere stvari zapravite preveč denarja, za katere premalo?

Absolutno preveč za otroška oblačila.

Kreditna kartica ali gotovina?

Gotovina. Zdi se mi, da lahko kartice člo­ve­ka zelo hitro zavedejo, jaz pa nikoli ne grem čez limit. Največkrat jih uporabljam v službene namene, sicer jih pogosto puščam doma. Včasih bi jih kar ukinila.

Modni nasvet, ki ga vedno upoštevate, ko kupujete?

Zdaj gledam predvsem na to, da je oblačilo praktično. Seveda mora biti tudi estetsko, ampak moram se počutiti udobno, ker sem veliko s hčerko, jo dvigujem, se igram, tečem . .

Kdaj ne vprašate za ceno?

Ko mi je nekaj všeč, cena ni pomembna.

Česa ženska po vašem mnenju nima nikoli preveč?

Spodnjega perila in dobrih čevljev.

Vaša šibka točka, mimo česa ne morete?

Japonke. Imam jih celo vrečo, ampak sem si pravkar kupila še en par. Zdijo se mi praktične in primerne za vsako priložnost, v njih si lahko eleganten ali športen, z vsem jih je mogoče kombinirati.

V katerem mestu najraje zapravljate?

Zavila bi v Pariz, ker je tako romantičen.

Razprodaje?

Na razprodaje ne hodim. Ne ljubi se mi prerivati. Kupujem v l? tu, ko mi je nekaj všeč, vzamem, če je poceni ali drago, če je znamka ali ne. Za etiketo se mi 'fučka', na to ne dam nič.

Najdražji zgrešeni nakup, ki ga imate v omari?

To so tigraste sandale Dolce & Gabbana, ki sem jih tako nujno morala imeti.

Za kaj vam ne bi bilo žal zadnjega evra?

Zdaj mi najprej pade na pamet dobra hrana. V mlajših letih pa bi zadnji evro zagotovo namenila dobrim kavbojkam, včasih sem bila že skoraj obsedena z njimi.

Kakšno je za vas idealno nakupovanje?

Da imam ob sebi dve prijateljici, s katerima se že zjutraj poženemo v šoping, ki traja ves dan, pa tudi če potem domov prinesem samo eno majico. Pred kratkim smo to storile in smo se imele vrhunsko. Šoping brez drame, bolj priložnost za druženje in pogovor kot pa za nakupovanje.

Katja Golob

Fotografja Uroš Zagožen

ELLE avgust 2008

Najbolj brano