Večni partnerski tabu: Midva in finance

Kar 80 % prepirov med partnerji se zgodi na temo denarja ...

Večni partnerski tabu: Midva in finance

Kako to, da so finance najpogostejši vzrok za prepir?

Poleg vseh drugih razlogov – zato ker se o njih premalo govori. Ker je denar eden izmed največjih tabujev v naši družbi. Ljudje raje javno govorijo o svojih težavah z orgazmom kot pa o stanju svojega bančnega računa. Zakaj je v življenju tako?

Zakaj je denar tako velik tabu?

Ženske si mislijo: denar je umazan, saj lahko pokvari vsak značaj. V času romantike se je tudi prvič zgodilo, da se ljubezni ni več gledalo skozi denar. Ljubezen naj bi bila popolnoma čista. Pri tem pa si ves čas tajimo, da sta vsak odnos in vsak zakon pravzaprav tudi nekakšno podjetje.

Ali ne drži izrek, da kdor ima denar, ima tudi moč?

Recimo tako: z denarjem se lahko zelo baranta s čustvi. Splošno nezadovoljstvo z življenjem lahko povzroči, da človek išče nekakšen ventil prav v financah. Tako nekaj nejasnega preloži na nekaj zelo otipljivega. In seveda moški velik del svoje samozavesti gradijo prav na svojih dosežkih in stanju bančnega računa. In zato je tistim, ki jim pri tem spodleti, tako težko pri srcu. In potem pride do pomanjkanja samozavesti in pri marsikateremu tudi do osebnostnih kriz ali celo do depresij, ki jih je treba zdraviti.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri