"Seks z mlajšim je čudovit!" (iskrena izpoved naše novinarke)

Privlačnost med zrelimi ženskami in mladeniči obstaja od nekdaj, a za trend jo razglašamo danes, ko se s pojavom sooča naša generacija.

"Seks z mlajšim je čudovit!" (iskrena izpoved naše novinarke) - Foto: Profimedia

Ne vem natanko, kdaj so me začeli osvajati mlajši moški. Kar naenkrat sem se zavedla, da mladenič, ki bi moral spoštljivo skloniti glavo in se umakniti, da bi se lahko elegantno prebila skozi gnečo, nesramno gleda naravnost v moje oči in se sploh ne namerava umakniti. In ne le to, drznil si je celo dotakniti se moje roke in mi šepniti nekaj besed. Seveda sem ga ignorirala, kot bi to storila vsaka prava dama, a kasneje sem si ga kljub temu ogledala ... in nisem si mogla kaj, da ne bi opazila, da je privlačen – popolnoma neotesan in čudno oblečen, a vseeno privlačen.

»Poslušaj,« sem rekla prijateljici, »ali veš, da me osvajajo mlajši?« Najprej se je smejala, nato me je pogledala, kot da sem padla z Lune. »Pa kje živiš?! Ali ne veš? To je zdaj trend. Fantje se ogrevajo za starejše, resno.« In nato je dahnila poznavalsko: »Da bi vsaj trajalo ...!«

»In kaj naj počnem s takšnim? Naj ga učim?

Naj ga postavim na poličko in si ga ogledujem?« Pa se je skrivnostno namuznila, kot da gre za nekaj, česar jaz, neposvečena, ne bi razumela. Ona je že nekaj časa krepko zagledana v nekaj let mlajšega fanta. Čustva skriva, saj mali očitno še ni v fazi, ki jo zahteva kakršnokoli resnejše razmerje. A zato ni zagrenjena ali obupano čakajoča, fant jo namreč redno razvaja, in ko sem jo nekoč le dobila v mehkejšem trenutku, mi je povedala, da jo vse noči masira z dišavnimi olji in da ji nosi rože.

Potem sem se ozrla naokoli in videla, da pojav sploh ni redek. Ne le med takšnimi, kot so Demi Moore, Susan Sarandon in Madonna – ena mojih prijateljic se je z mlajšim celo poročila. »Stopnja zrelosti pri moškem ni odvisna od tega, koliko je star,« je trdno prepričana. Druga jih menja kot za stavo. »Sami neresneži,« pravi, »ampak seks je čudovit.« Tretja si gre vsake toliko ‘dvignit moralo’ v nočni klub in pusti, da mladci plezajo po njej in ji dvorijo. Četrta je celo tako pregnana, da jih vabi domov, na zabavo, kar vpričo svojega moža. Saj če samo gleda, to ni greh, ne?

Ženske pri določenih letih očitno prerastemo očetovski lik, podobo idealiziranega očeta oziroma princa, ki je v nas tako močno zasidrana, da je ne uniči niti razočaranje za razočaranjem, niti vedno novi dokazi, da so starejši moški večinoma le še žalosten kupček bolečine.

Eden izmed razlogov za ta dišeči vetrc je tudi dejstvo, da si ženske ustvarjamo kariero.

Da nas kar lepo število ni imelo otrok v zgodnjih dvajsetih in da je od takrat minilo že vsaj deset let in se je zamenjalo že nekaj potencialnih ‘pravih’, ki to potem vendarle niso bili. Razumete, ribnik, v katerem namakamo trnke, je v teh letih postal umazana, postana mlakuža. V njej se leno kobaca nekaj sfiženih hipijev, malo več maminih sinčkov, za pest zasvojencev – vsi preostali pa so poročeni ali geji. In, kar je najhuje, prav vse poznamo in nas ne zanimajo (ali nasprotno). Kaj torej storiti?

»Nova generacija! Ni jih strah močnih žensk!« je znana mantra SVM Samanthe. In res jih ni. Pravzaprav so mladiči popolnoma osvežujoče brez spoštovanja.

Na celonočni zabavi, medtem ko sem zehajoče poslušala, kako se skupni znanec (ločenec, star malo manj kot moj oče) sluzi okoli moje prijateljice, sem na hrbtu nenadoma začutila dotik dlani, ki je nežno drsel po moji goli koži. Dotik me je pretresel, zbudil, razjezil – obrnila sem se, pripravljena dati zaušnico, kot smo to počele včasih, ko nas je v prenapolnjenih avtobusih uščipnil kakšen zavaljen dedec, a sem se ustavila in mu le zasikala, naj izgine.

Mulo je bil kakšno glavo manjši od mene, tetoviran, z gladkim obrazom in s temnimi očmi, ki so se porogljivo nasmihale. Sploh ni reagiral. Mirno me je božal naprej. Sicer sem se upirala, a vsakič manj odločno, njegovi dotiki pa so postajali vse bolj čutni in lepljivi. Mešanica njegove nesramnosti, šampanjca in dejstva, da je čisto mlad in da ga pravzaprav ne jemljem resno, me je vznemirila do mere, da sem skoraj pozabila na spodobnost. In mu nazadnje pustila vizitko. Ko sem nato omahovala med njegovimi klici in SMS-sporočili, so me kolegice vendarle prepričale, naj mu dam priložnost. »Morda te preseneti!« so rekle.

Svežina, s kakršno tak mladenič pristopi k ženski, je naravnost aprilska.

V svojem mladem življenju še ni imel priložnosti doživeti preglobokih razočaranj, ni še ugotovil, da morda ne bo Bill Gates – možnosti ima še vedno veliko in tako ni niti najmanjše bojazni, da bi izgubil samozavest (ali erekcijo), če mu ženska plača pijačo ali občasno kupi darilce. Moški z ambicijami in brez tekmovalnosti.

O prednostih telesne združitve ne bi niti izgubljala besed. Pri tridesetih in štiridesetih so moški že na robu propada, trebušasti in stalno pohabljeni, ker še vedno igrajo košarko tako kot pred desetimi leti (in z desetimi kilogrami manj), utrujeni od večnega pehanja za denarjem in izmikajoči se obveznostim, ki jih prinaša morebitna družina (vsa čast izjemam, seveda), mladi fantje pa hrepenijo po novih izkušnjah, seksa in dotikov jim ni nikoli dovolj in zares se želijo naučiti, kaj ženska potrebuje. Malo iskrenega oboževanja pa ne škodi nobeni ženski.

»Pa ti veš, da sem malo starejša?« sem ga previdno vprašala.

Na začetku je vedno prisotno malce negotovosti (tudi glede tega so mladci vedno boljši, mimogrede sipajo pozornosti in poklone in na trenutke se zdi, da tudi zares poslušajo!). Le globoko me je pogledal in se nasmehnil: »Kaj pa če je to meni všeč?« Saj res!

In tako imamo punce povsem novo, čisto in globoko jezero, polno močnih krapov in divjih ščuk. Ženske smo lahko dandanes, če smo urejene in zase redno skrbimo, videti precej mlajše. Pravo uživanje pa se tako ali tako začne šele po tridesetem, ko končno začnemo ljubiti sebe, svoje telo in posebnosti svojega značaja tako, kot si to zaslužijo. In tudi udobja, ki ga prinese denar, ne bomo podcenjevali.

In ko princ počasi razjaha svojega belega konja in se razblini – kot se za vsako pošteno sanjarijo tudi spodobi – napoči čas za življenje. Slednje ponavadi ne ponuja idealov in ravno prav starih moških na vsakem koraku. Aja, kaj bo čez deset, dvajset let? Kaj že? Do takrat lahko znanost odkrije revolucionarno sredstvo proti staranju, nove sanje, in sta, če želite slišati naglas – še vedno lahko skupaj. Ali pa tudi ne. Če dobro premislimo, leta niso nikakršno zagotovilo za večno ljubezen.

Moja zgodba z mladeničem se je lepo zapletla in razpletla, niti za hip pa nisem ničesar obžalovala. Prav zares me je presenetil. In tisto o učenju ... morda bi se kakšno stvar lahko tudi jaz naučila od njega.

Pripravila: Petra Hribar

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Je meditacija res odgovor na vse?

Priporočamo tudi: Partnerstvo: 15 načinov, kako se izogniti konfliktom

Najbolj brano