Umetnost nakupovanja: Bleščeč barok’n’roll

Ker je naša modna urednica Petra Windschnurer novo sezono želela začeti čim bolj udarno, opazno in razkošno, se je odpravila po poti bleščečega barok’n’rolla. Denarnica ni trpela.

Umetnost nakupovanja: Bleščeč barok’n’roll - Foto: Fotografija Imaxtree

Čeprav sem se od poletja poslovila že konec junija, ko smo posneli zadnjo sezonsko modno zgodbo (prehitevanje časa tudi takrat, ko si tega ne želiš, je pač del tega čudovitega norega sveta mode), do včeraj – kot prava modna grešnica – še nisem prebrskala polic naših trgovin.

Včeraj pa me je pozno zvečer predramil video Bryana Ferryja Re-Make, Re-Model. Glasbeniki so bili v videu tako bleščeče, divje, nenavadno oblečeni, da so me v trenutku spomnili na rokenrol glamur nove Balmainove kolekcije. To bo to, za dober začetek sem potrebovala zvrhano mero kičastega glamurja v zlati in bronasti, podčrtanega s čipkami.

Naj se sveti

Najti si moram nekaj zlatega. Nujno. Suknjič, krilo, obleko? Po premisleku se odločim, da bo svetleča obleka prva na spisku. Upam, da bom našla Balmainovo različico iz zlatih nitk ali brokata, najdem pa manj vpadljiv pleten model iz lureksa, ki me močno spominja na obleko iz kolekcije znamke Sophia Kokosalaki.

Še istega popoldneva za zraven izberem popolne čeveljce iz modrega satena in z zlatimi zakovicami ter vojaški suknjič v bež barvi (modrega s čipkami najdete v trgovini Promod za 49, 95 evra). Popolna kombinacija, ki jo bom nosila, zakaj pa ne, podnevi.

V svetlečo nakupovalno košaro roma še svetleče krilo s pentljo. Vem, da je iz umetnega usnja, vendar se prepričam, da je to povsem v redu, saj sem ta trenutek zeleno ozaveščena. Iščem mu družbo. Oklevam med debelim pletenim puloverjem in malce širšim iz trikotaže po stilističnem navdihu Driesa Van Notna. Odločim se za zadnjega. Š

e salonarji z vzorcem geparda in že sem v popolnoma drugi zgodbi. Zadovoljna se odpravim na kosilo, ko iz izložbe, grrrr, tiger. In to ne eden. Obleka s tigrastim vzorcem me tako zelo spominja na Balmainovo, da jo moram pomeriti. V njej sem videti? Drugačna? Da. Seksi? Da. Petra? Ne. Zato ostane v trgovini za vse druge ljubiteljice barok'n'rola.

Fotografija Mitja Božič, Tadej Windschnurer

Čipkasti Prince

Se ga še spomnite? V čipkastih srajcah z baročno visoko zapetim ovratnikom, s podaljšanimi suknjiči iz brokata, z dvignjeno pričesko in s piko nad ustnico. Vse, kar si bom od The Artista izposodila, je čipkasta srajca.

Prvo najdem v trgovini Vero Moda, če odmislim poudarjena ramena, za katera se pozneje, hvala bogu, izkaže, da material ne zdrži volumna, bo kar dober približek. Nosila jo bom z oprijetimi usnjenimi hlačami s prešitimi koleni ali pa v kombinaciji z usnjenimi kapri hlačami po vzoru Isabel Marant.

V družbi zadnjih pa bo še bolje videti čipkasta majica s črtastim vzorcem in z zlato vezenino, ki jo za 46 evrov najdem v trgovini Topshop. Čipkasti srajci se dobrikajo tudi hlače z gubami Only za 29, 95 evra, vendar je harmonija z usnjem za moj okus modno bolj drzna. In ker so se moje oči po začetnem ulovu dobesedno lepile na čipke, sem našla tudi čipkast nakit. Kičast, ampak lep.

Ker sem mu želela znižati 'glikemični indeks', sem mu za partnerja izbrala usnjeno jakno. Takšno mehko, rahlo ponošeno, ki sem jo na razprodajah našla v trgovini Kastner & Öhler (pssst, tam imajo resnično dobro izbiro usnjenih jaken). Našla pa sem še eno, ki je kar vpila, naj jo popeljem do izbranega čipkastega nakita.

In ker sem bila dobre volje, sem blejzer Vero Moda Jeans strogega kroja, izdelan iz tekstila in umetnega usnja, predstavila novi čipkasti prijateljici.

Najbolj brano