Umetnost nakupovanja: Outleti!

Ker je bil avgust čas znižanj in obenem novih kolekcij, se je Petra Windschnurer tokrat odločila za obisk nekaterih outletov. Dražje blagovne znamke si je privoščila po dvakrat znižanih cenah.

Umetnost nakupovanja: Outleti! - Foto: Fotografija Imaxtree

Pred leti se mi je letanje po outletih zdelo popolna izguba časa. Hitri sprehod mimo natrpanih stojal ni obrodil sadov in hitro sem zaključila, da zame tam ni ničesar. Prav tako so bili za mojo odločitev odgovorni outleti, s katerimi se je lahko pohvalila Slovenija z bližnjo okolico. V njih si običajno lahko kupil le zelo osnovne kose, kot so majice, džins in puloverji z V-izrezom. Bilo je tudi nekaj izjem, vendar si njihov boljši izbor plačal po skoraj polni ceni.

Leta so minevala in vedno večje zanimanje za šoping v outletih je kupovanje sladkorčkov iz preteklih sezon spremenil v povsem užitno sprehajanje med dragimi in malo manj dragimi modnimi kosi.

Italija na dosegu roke

Čez mejo se navadno odpravim v dva izbranca. Difussione Tessile stoji v Miljah, čisto blizu mejnega prehoda Fernetiči. Prenovljen in v dveh nadstropjih ponuja vsa oblačila in dodatke skupine MaxMara (MaxMara, SportMax, S Max, SportMax Code, Penny Black, Max & Co., Marella, Marina Rinaldi).

Obleke, hlače, suknjiči, majice ... so v trgovini lično razporejeni po kategorijah, tako da vam na primer ob iskanju plašča ni treba prečesati celotne trgovine. Oblačila iz preteklih sezon so znižana do 50 odstotkov. Če imate srečo in veliko časa za brskanje, lahko najdete tudi kakšen zelo prepoznaven kos z modnih brvi. Za letošnjo poletno sezono sem tam našla obleko, ki delno spominja na mojstrovino Stelle McCartney, dežni plašč, lesene cokle, usnjeno torbico z verigo ... In, da ne pozabim, v času sezonskih znižanj pričakujte dodatna znižanja.

Veneto Designer outlet

veneto-designer-outlet

Malce pred Benetkami, povsem ob avtocesti, pa stoji pravo malo outlet mesto: Veneto Designer outlet. V krogu razporejeni butik, vrt s klopcami in vodomet na sredini spremenijo nakupovanje ali čakanje na nakupovalko v popoln užitek. Najdražji vas bo tako lahko s sladoledom v roki sproščeno čakal na katerem od počivalnikov. Ob težki kategoriji, v katero sodijo Prada, Armani, Burberry, Blumarin, C'N'C, Sergio Rossi, Baldanini, ne spreglejte butikov znamk Jil Sander (posamezni kosi so tako znižani, da je včasih težko verjeti; sama sem našla dolgo obleko iz trikotaže za 30 evrov), Marni (preglejte ponudbo zapestnic in ogrlic; za odlične kose boste odšteli 50 evrov in več) in Fendi (ob vsej ponudbi imajo še tedenske akcije; torbica F je lahko vaša že za 120 evrov, velik je tudi izbor rut).

V naslednjem letu pričakujte še več oblikovalske mode, saj že hitijo z gradnjo dodatnih trgovin. Na poti nazaj se lahko ustavite še v Village outletu v Palmanovi in znižano blago poiščete med urbanimi in džins blagovnimi znamkami srednjega cenovnega razreda.

Iz domačih logov

Največji in edini outlet oblikovalskih blagovnih znamk stoji v Kopru. XYZ outlet na 600 kvadratnih metrih v nakupovalnem središču Supernova na Ankaranski cesti 4 ponuja kolekcije iz preteklih sezon sodobnega in dostopnega luksuza, kot so Bikkembergs, D & G, Armani Collezioni, Galliano, Hugo Boss, 1881 Cerruti, po tudi do 50 odstotkov znižanih cenah. Trgovina je lično urejena in spominja na novoodprti XYZ v Cityparku.

Ne spreglejte

  • V zgornjem nadstropju Maxija lahko med preostalo outlet ponudbo najdete tudi kak kos dražje blagovne znamke. Vredno se je ozreti predvsem za klasičnimi suknjiči, ki niso narejeni iz poliestra in so tako seveda veliko udobnejši.
  • V trgovini Hala 12 v BTC-ju v kleti ponujajo znižana športna oblačila in izbrane blagovne znamke srednjega cenovnega razreda.
  • Obutev blagovnih znamk Miss Sixty, Bronx, G-Star, Tommy Hilfiger, DKNY . . najdete v outletu Transport Footwear v Cityparku.
  • Mega Factory outlet na Rudniku in v Cityparku v BTC-ju ponuja znižana oblačila srednje- in višjecenovnih blagovnih znamk. Imeti morate le veliko časa.
  • Tudi uggice boste sedaj lahko kupovali v outletu, in sicer v industrijski coni v Trzinu.
  • Če se odpravljate na izlet v Zagreb, pa se ustavite še v Roses Fashion outletu. Poleg blagovnih znamk srednjega cenovnega razreda, kot so Mango, Replay, Sisley, tam najdete tudi oblačila Valentino, Kenzo, MaxMara, Missoni, Dolce & Gabbana …

Najbolj brano