To je razlog, zakaj ljudje varajo (+ iskrena izpoved Eve Longorie)

To je glavni razlog, zakaj ljudje varajo.

To je razlog, zakaj ljudje varajo (+ iskrena izpoved Eve Longorie) - Foto: Profimedia

Če ste bili kdaj prevarani, poznate srčno bolečino, ki pride zraven. Znane osebnosti so govorile tudi o svojih izkušnjah, pri čemer so vsi od Sienne Miller do Taylor Swift razkrili, kako so se odzvali, ko so svoje druge polovice ujeli med nezvestobo.

Zakaj torej ljudje varajo?

Zakaj ljudje preprosto ne končajo razmerja, če so nesrečni? Kaj žene ljudi, da izberejo to možnost? To so vprašanja, na katera še nihče ni dobil enega odgovora, in sicer zato, ker obstajajo različni razlogi, zaradi katerih ljudje korakajo po aveniji nezvestobe.

Opravljeno je bilo ogromno raziskav, da bi ugotovili, zakaj je temu tako - očitno je bolj verjetno, da vas bodo prevarali, če imate dobro spolno življenje ali če imajo eno od teh imen.

Toda nova raziskava je osvetlila več razlogov, zaradi katerih ljudje varajo.

Glede na raziskavo, objavljeno v reviji The Journal of Sex Research, je prvi razlog za nezvestobo "pomanjkanje ljubezni".

Študija je anketirala 495 odraslih, da bi ugotovila, zakaj varamo in vse je odvisno od osebe, ki vara. Osupljivih 70 % udeležencev je priznalo, da so varali zaradi občutka zapostavljenosti v odnosu, spolnega, čustvenega ali kar oboje.

Ugotovili so tudi, da so ženske, ki so bile nezveste, ravnale po svojih instinktih, ko so se počutile prezrte ali neljubljene.

Eva Longoria ima nekaj odličnih nasvetov za vse, ki jih je na ta način prizadela druga polovica.

Ob svoji boleči izkušnji je povedala: "Ni šlo za to, koga je izbral. Imela sem šibke trenutke v smislu: "V redu, nisem dovolj seksi? Nisem dovolj lepa? Ali nisem dovolj pametna?"

"Potem sem se takoj ustavila. "Ne, ne, ne - ne počni tega." Ker se lahko zatakneš v ta cikel in to lahko prenašaš na druge stvari."

Torej - če se v odnosu počutite nesrečno, se s partnerjem pogovorite o tem in se spopadajte s situacijo kot odrasli.

Prirejeno po članku z Marie Claire UK.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 ključnih kosov, ki jih ima v garderobi vsaka Francozinja

Priporočamo tudi: Obožujete skodrane lase? Jennifer Lopez nam je pokazala, kako jih bomo nosili to poletje

Najbolj brano