Tedenski horoskop (od 6. do 12. oktobra)

Teden pred nami bo mineval v znamenju popolnega Luninega mrka, ki nam bo, kot se za mrke spodobi, življenje obrnil nekoliko na glavo. Lunin mrk se bo zgodil v sredo, njegov vpliv pa bomo močno čutili že nekaj dni prej in še nekoliko dni pozneje.

Tedenski horoskop (od 6. do 12. oktobra) - Foto: Profimedia

V ponedeljek bomo vstopili z Luno v znamenju rib, torej še vedno nekoliko zasanjani in idealistični, vendar se bomo morali močno dokazovati in vsem, ki nam delajo težave, pokazati zobe ali jih preprosto kar ugrizniti. Intenzivnost dogajanja nas lahko utrudi, vendar bomo o vsem ohranili jasno sliko in si zvečer celo vzeli čas za izmenjavanje nežnosti – začnimo kar z masažo v dvoje, naj se nam nikamor ne mudi.

Torkovo dopoldne bo precej mirno, potem pa Luna prestopi v znamenje ovna in nas požene v akcijo: ne bo več časa za omahovanje ali čakanje, čutiti bo nemir prihajajočega mrka, zato se kljub velikim načrtom potuhnimo in energijo prihranimo za pozneje.

Sreda bo, kot rečeno, velik dan z veliko dogajanja na nebu. Dopoldne bo prevladovala svojeglava, nemirna in težka energija, ki bo trajala, dokler proti poldnevu ne bosta nastopila polna Luna in Lunin mrk v znamenju ovna, kar bo sprostilo ozračje. Nenadoma se bomo počutili, kot bi predrli balon, poln napetosti, in življenje bo lepše. Prevzela nas bo strast, življenje bomo hoteli zajemati z veliko žlico in se ljubiti, ljubiti, ljubiti ... Lahko bi rekli, da bo tokrat namesto pogovora to prava pot do sloge v partnerstvu. Opomin – na dan mrka vseeno ne pretiravajmo z ničimer, ne delajmo novih načrtov, temveč počivajmo, ne podpisujmo pogodb, skratka, ne lotevajmo se pomembnih projektov. To poskušajmo upoštevati vsaj tri dni pred mrkom in tri dni po njem, da se izognemo morebitnim posledicam.

Četrtek in petek bosta miroljubna dneva z Luno v znamenju bika, namenjena uživanju v dobri hrani, dobri kapljici, prijetni družbi, stiku z naravo ... Merkur se bo premaknil nazaj v znamenje tehtnice in poudaril potrebo po urejenih odnosih, še posebej s partnerjem.

Sobota in nedelja bosta živahni, saj Luna v Dvojčkih česa drugega niti ne dopušča, zato ju izkoristimo za druženje, zabavo (Saturday Night Fever, yeah!), izlet s prijatelji, morda še zadnji jesenski piknik na prostem ali skok v morje. Konec tedna je priložnost, da si oddahnemo od izzivov, pred katere smo bili postavljeni prejšnje dni.

Najbolj brano