Tedenski horoskop od 4. do 10. maja

Polna luna se je zgodila v ponedeljkovih zgodnjih urah, njen vpliv pa bo čutiti ves dan. Če je le mogoče, ne počnimo ničesar pomembnega, torej se ne dogovarjamo o novih poslovnih načrtih, ne podpisujemo pogodb in podobno.

Tedenski horoskop od 4. do 10. maja - Foto: Profimedia

Kvadrat Lune in nato še Sonca z Jupitrom nas lahko naredi preveč zaverovane vase, pretirano egoistične, celo sebične, a zato nam bo Pluton ponujal dovolj možnosti, da se lahko hitro prilagodimo okoliščinam.

S torkom se bo Luna preselila v znamenje strelca, kar bo po dnevih z Luno v Škorpijonu prava sprostitev. Privlačila nas bodo nova znanja, potovanja, filozofsko razmišljanje ..., kar nam lahko daje krila, poleg tega pa bodo naše želje konkretne, napredne in prežete z veliko humorja. Zaradi bližine Saturna v Strelcu imamo več možnosti, da jih uresničimo, pa tudi več poguma in optimizma.

Sreda bo lepa in zanimiva, saj prinaša nove poslovne priložnosti, hkrati pa nas bo silila v spremembe, mimo katerih ne moremo več. Prepustite se prihodnosti, ki bo poskrbela zanje, dovolimo si prisluhniti intuiciji in držimo svoj ego na vajetih. Zasebno nas bodo obvladovala velika in globoka čustva, kar lahko prinese s seboj tudi nemir ali občutek ujetosti.

Ta občutek se bo v četrtek še stopnjeval, kar lahko povzroči nesporazume s partnerjem, resnobnost in kontrolo bo dovajala še Luna, ki bo zvečer vstopila v znak kozoroga.

Petek nas ne bo pretresal, njegova najlepša stran pa je, da bo Venera začela potovati po znamenju raka in v vseh prebujati globoka čustva, saj ji ni do neresnega spogledovanja ali morebitne avanture. Venera v Raku pomeni trajna, globoka in resna čustva, ki jih lahko doživijo le izbranci, zdaj nas ne zanima flirt, ampak ljubezenski odnos, ki bo (večno) trajal. Želeli si bomo poskrbeti za vse, ki jih imamo radi, hkrati pa je to priložnost, da se sprostimo in uživamo v Venerinem vplivu, ki močno deluje tudi doma. Naš dom bo v ospredju, želeli si ga bomo polepšati, pa naj gre za cvetlico v lončku, pleskanje stanovanja, novo posteljnino ali preprosto dobro jed, ki jo bodo najbližji z užitkom pojedli.

Sobota bo lep dan, ki ga namenimo spoštovanju očeta, moža ali nadrejenega, kar sploh ne bo zahtevalo veliko truda, morda pa nekoliko živcev, a ne bo nam žal. V večernih urah Merkur v povezavi z Neptunom prinaša drugačen pogled na svet, bolj čustven in zmeden, realna slika se nam bo izmikala, zato pa lahko to popravimo s kakšnim lepim ljubezenskim filmom, ki si ga bomo ogledali v objemu partnerja. Če bomo ob tem prižgali še kakšno dišečo svečo, bo vzdušje popolno, ljubimo se, dokler nam ne zmanjka energije.

Nedelja z Luno v znamenju vodnarja bo poudarila našo družabnost in odprtost. Izjemno bomo uživali v obiskih, naj pridejo oni k nam ali mi k njim, veliko si bomo imeli povedati, in ker je Merkur še vedno v znamenju dvojčkov, nam tem ne bo zmanjkalo. Nasprotno, lahko se zaklepetamo pozno v noč, čeprav nas jutri čaka naporen delovnik.

Najbolj brano