Tedenski horoskop od 16. do 23. marca

Pred nami je živahen teden, ki prinaša s seboj Sončev mrk in začetek pomladi, zato nam vsekakor ne bo dolgčas.

Tedenski horoskop od 16. do 23. marca - Foto: Profimedia

V ponedeljek dopoldne bo Luna prestopila v znamenje vodnarja in s tem poudarila našo potrebo po svobodi, ustvarjalnosti in neodvisnosti. Dobro se bomo počutili v krogu enako mislečih ljudi, ne bomo pa prenašali avtoritete, ki nam bo dihala za vrat, zato se bomo zapletali v spore, vendar jih bomo znali tudi konstruktivno reševati, ko bomo vklopili razum. Uspešni bomo tudi pri reševanju težav, ki se nam vlečejo že dalj časa.

Torek bo še bolj dinamičen in živahen, ta dan bomo morebitne ovire preprosto napadali, čeprav bomo psihično pod velikim pritiskom, ki ga povzroča kvadrat med Uranom in Plutonom. Napetost bodo najbolj čutila kardinalna znamenja: oven, rak, tehnica in kozorog oziroma ljudje, ki imajo v svoji karti poudarjena ta znamenja. Polno bo negativnih presenečenj, ki nas lahko v trenutku spravijo na dno, od koder se bomo težko pobirali, vendar je treba vedeti, da bo tudi ta vpliv v nekaj dneh prešel in bomo spet zadihali nekoliko lažje. Poleg tega bo v znamenje bika prestopila Venera, ki se tam zelo dobro počuti in poudarja svoje najboljše lastnosti, kot so čutnost, ležernost, stabilnost, potreba po lepem in udobnem, želja po dobri hrani in pijači ... S takšno Venero bo življenje postalo lepše in užitek še večji, to pa bodo najbolj občutila vodna in zemeljska znamenja razen škorpijona.

V sredo Luna začne potovati po znamenju rib, ki poudarja občutljivost, močno bo že čutiti vpliv Sončevega mrka. Dan bo precej miren in nekoliko preveč zasanjan, da bi lahko veliko postorili, vendar se ne bomo preveč obremenjevali, saj bomo premišljevali o čisto drugih rečeh in jih preučevali v globini svoje duše.

V četrtek bo naša intuicija delovala s polno paro, najprej bomo začutili, nato razmišljali. Imeli bomo globoke uvide v stvari, ki nam sicer niso zmeraj jasne, naši čuti bodo izostreni do konca. Dan bo miren, saj smo tik pred mrkom, ki nas bo obremenil v petek.

Petkov mrk bo nastopil v dopoldanskih urah, vsi ga bomo čutili, še najbolj pa ribe in device oziroma ljudje, ki imajo v karti poudarjena ta znamenja. Mrk je vedno znak spremembe, vendar zahteva naše potrpljenje, saj nemalokrat preizkuša naše živce in nam zatrese tla pod nogami. Ne upirajmo se, zaplavajmo s tokom, saj v petek Sonce prestopi v znak ovna in napove dinamično in aktivno obdobje, hkrati pa tudi začetek koledarske pomladi in uradno slovo od zime.

Najprej bomo v soboto ovnovo energijo občutili kot nemir in željo po akciji, premikanju, dogajanju. Komaj bomo dohajali sami sebe, zato bomo hoteli stvari še pospeševati, vendar ne počnimo tega na silo. Še vedno bo čutiti vpliv mrka, zato dajmo sebi in drugim čas, da zadihamo. Večer je lahko vulkansko strasten, če bomo sledili svojemu instinktu.

Nedelja bo zelo umirjena in ležerna, Luna se sprehaja po Biku in nam ponuja priložnost, da s partnerjem obudimo romantiko in tlečo čutnost. Privoščimo si dobro kosilo, še bolje bo, če ga bomo skuhali doma, sami ali v dvoje. Zelo ljubeči bomo, z veseljem bomo razvajali svoje najbližje.

Najbolj brano