Tedenski horoskop (od 16. do 22. februarja)

Pred nami je vesel in zelo živahen teden, ki bo po dolgi zimi končno namigoval na pomlad; če ne zunaj za okni, pa znotraj med rjuhami, kjer se bo od strasti kar kresalo.

Tedenski horoskop (od 16. do 22. februarja) - Foto: Profimedia

Ponedeljek z Luno v znamenju kozoroga bo odlična podlaga za začetek uspešnega tedna, saj nam bo vse teklo kot namazano. Znali bomo slediti sebi in se hkrati prilagajati drugim, zato bodo rezultati hitrejši in spodbudnejši, predvsem pa bodimo pozorni na čudovite zvezdne aspekte, ki bodo v ta dan prinesli veliko romantike, želje po intimi in tudi erotiki. Nič hudega, če je valentinovo že mimo, v ponedeljek se bo zdelo, kot da je spet tu.

V torek se Luna preseli v znamenje vodnarja, od koder bo zopet tvorila lepe povezave z drugimi planeti. V ospredju bosta komunikacija in izražanje lastnega ega in idej, s katerimi bomo želeli vplivati na širšo okolico. Ne bo nam mar zgolj lastno dobro, zanimalo nas bo tudi dobro počutje naše okolice, čeprav bodo nekatere naše zamisli odstopale od ustaljenih pravil. Poudarjali bomo svobodoljubnost in individualnost, vendar spet v korist vseh. Če si v službi ne bomo mogli dati duška, to storimo z gibanjem, ki nam bo močno koristilo.

Sreda je zadnji dan pred mlajem in bo obarvana nekoliko bolj nemirno, manj bo občutka varnosti, počutili se bomo kot na prepihu, zato poskrbimo za svoje počutje, tako fizično kot psihično. Naj nam bo toplo, uredimo in pospravimo svoje okolje, počistimo z navlako in se tako še bolj pripravimo na četrtkov mlaj v Ribah, ki bo poudaril tudi našo duhovno plat. Čas je, da se odpravimo sami vase in ponovno malce raziščemo svojo notranjost, preverimo, ali smo zadovoljni in izpopolnjeni v življenju. Uprimo se notranjim strahovom oziroma jih pomanjšajmo, ko jih bomo pošteno prespali, od njih ne bo ostalo prav veliko.

V četrtek se poleg Lune tudi Sonce premakne v znamenje rib, kjer bo ostalo do 20. marca, torej je pred nami mesec, v katerem bomo veliko več razmišljali o svojih čustvih, se ravnali po svoji intuiciji in se po navdih vračali k sebi in svoji domišljiji. Najbolj divje ideje imajo možnost, da se primejo, ali jih bomo uresničili, pa se bo pokazalo spomladi, vendar lahko temelje začnemo postavljati čim prej.

Petek je velik dan, saj ga bo preplavila močna ognjena energija – tako Mars kot Venera bosta prestopila v znamenje vročičnega ovna in s tem za nekaj časa postavila v ospredje prvinske strasti in temeljni instinkt. Do tega trenutka smo bili leporečni in romantični, zdaj pa bomo konkretni in neposredni, vso strast tega sveta bo treba zaužiti takoj, in sicer z največjo žlico, kar jih obstaja. Ovnovska energija je otipljivo živa in prodorna, sledimo ji v novo obdobje. Za zračna in ognjena znamenja to pomeni tudi veliko več uspešnih priložnosti pri osvajanju nasprotnega spola, vodna in zemeljska pa bodo sem ter tja zamikale kratke, a strastne avanture, ki jih sploh ni treba uresničiti, dovolj je že ideja.

Sobota bo res živahen dan, saj Luna tvori toliko nebesnih povezav, da bomo padali iz ene situacije v drugo, ne da bi zraven imeli veliko časa za premišljevanje. Najbolje je, da zaplujemo s tokom in se sproti vživljamo v stvari, saj nam ne bo manjkalo ne energije ne volje za nove podvige pa tudi naša seksualnost bo poudarjena in opazna. Vsekakor dan, ko ne bomo poznali dolgčasa in bomo prekipevali od volje do življenja.

Nedelja bo za spoznanje mirnejša, a vseeno polna optimizma ter veselja. Morda bo kdo težko zdržal hiter tempo, zagotovo pa se nihče ne bo pritoževal nad zgoščenim erotičnim ozračjem, ki bo pritiskalo na naše čute in naše telo. Izživimo, kar imamo izživeti, pa naj bo to prva stvar zjutraj ali zadnja pred spanjem, če nam ne uspe že vmes.

Najbolj brano