Tanja Ribič, igralka

Tanja je ženska, ki blesti v vsaki vlogi, ki se je loti, naj bo igralska, pevska ali družinska. Je ena redkih Slovenk, ki so se imele čast sprehoditi po oskarjevski rdeči preprogi, zasebno pa kljub vsemu zvezdniškemu blišču, ki jo obdaja, s svojimi sanjavo modrimi očmi ostaja na trdnih tleh.

KATJA GOLOB

Tanja Ribič, igralka - Foto: Fotografija Sašo Radej

Bi zase lahko trdili, da znate z denarjem?

Odvisno od tega, kakšne so ambicije. Eni se bojijo, da ga ne bi izgubili, drugi skrbijo, da ga imajo vedno približno enako, tretji pa ga znajo plemenititi. Sama sem nekje v sredini – nisem tako nadarjena, da bi ga znala plemenititi, pa tudi zapravljam ne brezglavo.

Ali veste, koliko na mesec zapravite zase in koliko za gospodinjstvo?

Tega točno nikoli ne vem, na splošno se trudim, da so odhodki in prihodki v ravnovesju.

Za katere stvari zapravite preveč denarja, za katere premalo?

Najbolj mi je hudo, kadar nimam časa skuhati za družino in potem jemo zunaj. Če bi vedela, da je to ekološko pridelano, da so sestavine naravne in podobno, mi ne bi bilo žal denarja. A za nekaj, kar je na koncu še slabše kot doma, se mi zdi zapravljanje greh.

Vam je ljubša kreditna kartica ali gotovina?

Kreditna kartica. Gotovine raje nimam, ker jo takoj porabim, včasih mi je zmanjka celo za napitnino. Natakarjev pa res ne moreš pustiti brez napitnine, tega me je prav sram. In vedno ko potrebujem gotovino, zmanjka časa ali pa nikjer ni bankomata.

Nosite v denarnici s seboj kaj za srečo?

Oh, ja. (nasmeh) Poleg vozniškega dovoljenja še kakšno sliko najdražjih, pa kakšen pramen las od otrok.

Kako ste zapravljali nekoč ali danes?

Hm, enako. Čeprav si rada kaj kupim, nikoli nisem bila velika zapravljivka. Izhajam iz delavske družine, kjer sta starša trdo garala, da otroci nismo občutili pomanjkanja, zato imam še danes 'zasilno zavoro' v glavi, ko nakupujem. Znana sem po tem, da le redko dam celo premoženje za obleke, opažam pa, da veliko ljudi od mene pričakuje, da se bom oblačila v najdražjih butikih, vendar take pogosto razočaram, ko povem nizko ceno, ki sem jo plačala. Nekateri verjamejo, drugi spet ne (smeh). Tisti, ki me zares poznajo, vedo, da je to tudi moj blagi upor proti snobizmu.

Za koga najraje zapravljate?

Za otroke, ni dvoma.

Kaj je za vas res dober nakup?

Kot rečeno, se mi oblačila ne zdijo vedno stvar, za katero bi na široko odpirala denarnico, včasih se mi cene zdijo tako absurdne, da nakupa nič ne more upravičiti. Podpiram kakovosten, drag nakup, ko nekaj zares potrebujem, samo kot poziranje pa gotovo ne.

Česa si res ne bi kupili?

Zdaj sem opazila, da so moderne majhne torbice, ki jih dekleta nosijo ovite okoli zapestja kot male uteži za fitnes, seveda pa roko pri tem držijo popolnoma nenaravno, če hočejo, da se vidi blagovna znamka. No, s tem me vsekakor ne boste srečali.

Česa ženske nikoli nimajo preveč?

Rekla bi, da dobre kozmetike, predvsem negovalne. Dober tonik, dnevna in nočna krema so nepogrešljivi!

Kdaj se počutite najbolj zapeljivo?

Ko mi je koža prav . .

V katerem mestu najraje zapravljate?

Za garderobo v Rimu.

Ste pri nas zadovoljni s postrežbo?

Sem, morda pri prijaznosti prodajalcev malo pomaga tudi to, da me prepoznajo.

Imate v omari veliko zgrešenih nakupov?

Nekaj se jih že najde, a nikoli ne ostanejo za dolgo. Česar ne nosim, podarim naprej. Prav pogrešam zabojnike Humane, ki so bili včasih na vogalu.

Ali vas mož kdaj spremlja pri nakupih?

Oh, mi smo nasploh takšna družina, da smo zelo radi veliko skupaj, tako da gremo tudi nakupovat skupaj, pa čeprav nekaj potrebuje samo en od nas. Zadnje čase je glavni stilist pri nas hči Zala in za naju z Djurom je postala nepogrešljiva pri modnem svetovanju.

Vam mož kdaj očita zapravljanje?

Oh, kje pa, nikakor! Rad me vidi lepo in je vesel, če sem jaz vesela.

Kaj vam daje občutek bogastva?

Družina. Če pa govorim o materialnem, sem izjemno hvaležna, da mi ni treba skrbeti, kaj bo jutri, kako bom preživela. Več ne potrebujem.

Najbolj brano