Sodelavca o Tini Maze: Je močna, posebna in edinstvena osebnost

"Precej, ja, zelo blizu sem svojim sanjam. Mislim, da tudi zaradi vsega, kar sem v zadnjih letih dosegla v športu ..." je v velikem Elle intervjuju prejšnji mesec povedala Tina Maze.

Sodelavca o Tini Maze: Je močna, posebna in edinstvena osebnost - Foto: Elle

V celoti si boste pogovor z našo smučarsko šampionko in nesporno lepotico na spletu lahko prebrali v ponedeljek, 28. julija, najprej pa lahko izveste, kaj sta o Tini povedala njena tesna sodelavca Dieter in Ralph.

Dieter Heger, vodja sponzorstev in dogodkov za blagovno znamko Milka

»Globalna znamka Milka pri izbiri športnikov, ki bi jo lahko predstavljali, upošteva nekaj kriterijev, kot so osebnost športnika, njegova uspešnost in športni potencial, (internacionalna) prepoznavnost, sposobnost in moč, in vsi morajo ustrezati naši znamki. Tina Maze ima omenjene lastnosti, poleg tega pa še odlično profesionalno ekipo, ki jo podpira pri delu in športni karieri. To so glavni razlogi, ki so nas prepričali, da smo Tino izbrali za Milka Ski Star ekipo.

V športu potrebuješ dosežke, poleg tega pa je tudi sreča pomemben dejavnik uspeha in Tinina moč tiči tudi v tem, da je sposobna popolne zbranosti, ko ima pred seboj svoj cilj: zlato na olimpijskih igrah v Sočiju je bilo na primer eden izmed takšnih neverjetnih dosežkov! Ve se, da gre za posel, saj moram zelo dobro razmisliti, v katerega športnika in kateri trg bomo vložili denar, in tako je tudi odnos s Tino posloven, vendar je prisotnih tudi veliko čustev in pristnih občutkov.

Tina je močna, posebna in edinstvena osebnost, ki dobro zastopa Milkine vrednote, naj gre za smučanje ali v vsakdanjem življenju. Brez posebne kemije med nami se sodelovanje ne bi obneslo. Tina je športnica visoko nad povprečjem, ravno zaradi njenega trdnega značaja in osredotočenosti je tam, kjer je. Naše sodelovanje in kompromisi med njenimi športnimi obveznostmi in našimi poslovnimi cilji so pravila igre, po katerih igramo.«

Ralph Krieger, menedžer Tine Maze, direktor menedžerske agencije GPS, kjer se ukvarjajo z zastopanjem športnikov, prireditvami, sponzorstvom ...

»Najprej moram priznati, da sam ne vem veliko o smučarski tehniki. Ko gledam tekmovati Tino ali koga drugega, ne vidim razlike, zato se moram naslanjati na druge vire, ki so moj smerokaz pri izbiri športnikov. Tino sem prvič videl pred 12 leti na tekmi, iz katere je izstopila, a sem takoj začutil nekaj posebnega.

Zame je osebna kemija zelo pomembna, ne bi mogel delati z nekom, ki mi ni blizu. Seveda so pomembni tudi rezultati, ampak morate razumeti, da svoje delo v smučarskem poslu že 24 let opravljam s strastjo, zato na dolgi rok ne bi mogel sodelovati z nekom, ki ga ne bi začutil. Tina ima talent, kar samo po sebi ni nikoli dovolj, in ima veliko moč in sposobnost, da se trdno zagrize v delo, kar je že za začetek odlična kombinacija.

Njena tretja dobra lastnost je volja, da zdrži tako naporne treninge, na koncu pa pride še malo sreče, brez katere ni nič. Poleg vsega tega je Tina tako zelo natrenirana, da je odlično pripravljena in se zaradi tega ni nikoli poškodovala, kar je velik uspeh. Seveda je z njo lahko delati. (smeh) Vrhunski športniki imajo vedno močan značaj, in če tega ne sprejmeš, lahko delaš na pošti. Zame je lahko, saj sem jo sprejel takšno, kot je. Sicer pa življenje ni ravna črta, s Tino in njeno ekipo se včasih tudi razhajamo v mnenjih, a v dobrem partnerstvu mora vsak nekaj dati, da stvari delujejo, in Tina je vedno boljša.«

Pripravila: Katja Golob

Najbolj brano