So partnerji, ki več seksajo tudi srečnejši?

Kot že od nekdaj vemo, je seks poleg spoštovanja, zaupanja in ljubezni pomemben del razmerja. Tako da se kar logično sliši, da več seksa pripomore k srečnejšemu razmerju. Pa je res tako?

So partnerji, ki več seksajo tudi srečnejši? - Foto: profimedia

Raziskava z bostonske univerze kaže, da ni nujno tako. V študiji je sodelovalo 128 parov, starih od 35 do 65 let, polovica parov je ohranila pogostost spolnih odnosov na teden, druga polovica je odnose podvojila. Razliskovalci so pare periodično opazovali v obdobju treh mesecev. Rezultat?

Verjeli ali ne, pri parih, ki so povečali pogostost spolnih odnosov, je zadovoljstva v razmerju rahlo upadlo. Poročali so tudi, da se jim je zmanjšala vsesplošna želja po seksu in da v njem ne uživajo toliko kot sicer, saj so se ob tem počutili, kot da samo opravljajo domačo nalogo, kar se jim ni zdelo preveč seksi.

V takšnem primeru je težko razbrati prave rezultate, saj so bili spolni odnosi načrtovani, kar jim odvzame tisti pravi čar, torej je težko ohraniti objektivne pogoje med raziskavo. 

Raziskovalci se zagotovo strinjajo, da spolni odnosi ohranjajo intimo in so v razmerju pomembni, vednar je količina spolnih odnosov, potrebnih za to, relativna in bi moral vsak par poiskati tisto svojo 'zlato sredino', ki mu najbolj ustreza (včasih malce več, včasih malce manj).

Preberite še: Enakopravnost v spalnici. Da ali ne? in Zakaj moški ljubijo drugače?

Priporočamo tudi članek: Ne boš verjela, kaj te lahko dela zelo nesrečno in Veš, zakaj poročni prstan nosimo na prstancu?

Najbolj brano