Savina A. Ritter

Avtorica knjižne uspešnice in mojstrica joge obraza, ki nas uči, kako lahko brez lepotne operacije na obrazu dvignemo vse – tudi nos. In ki pozna tudi skrivnosti mladostnega vratu. Vsak dan je lepša. Iz nje smo izbrskali nekaj skrivnosti.

Savina A. Ritter - Foto: Fotografija arhiv Elle

Vaši jutranji obredi?

Najprej nekaj minut namenim izvajanju dihalnih asan, potem aktiviram obraz in telo ter se še malce poigram s tehnikami notranje obnove. Kožo očistim s čokoladno čistilno kremo Ikove, toniram z bioaktivnim tonikom Tone & Balance znamke Sophyto Organics ter nahranim z vlažilno kremo Mega Omega iste blagovne znamke. Obvezno sledi veliko alkalne vode in zeleni smoothie: mešanica zelene listnate zelenjave, sadja in 'čudežnih začimb' (svetlinovo olje, ki uravnava hormonski sistem in gladi kožo, in koreninica mace, ki krepi reproduktivne organe).

Za kožo na obrazu skrbite z jogo. S čim še?

S kakovostno kozmetiko, jedilnikom, zrakom, gibanjem. Pred poletjem sem odkrila Beautytekov hialuronski serum, tudi multivitaminske kapljice Sophyto Organic so fenomenalne. Uporabljam jih tudi za okoli oči, vsebujejo s kvasovkami fermentirani koencim Q10 in betaglukam.

Kako ohranjate svežo kožo na telesu?

Nikoli ne uporabljam negovalnih izdelkov, ki vsebujejo sintetične sestavine in parabene, saj skozi kožo sprejmemo v telo več kot 60 odstotkov vseh strupov – več kot s hrano in z onesnaženjem atmosfere skupaj. Obožujem gel za prhanje Pinotage, Wisdom of Africa, čokoladno maslo za telo Ikove ter Calahari Melon Body Paste, prav tako Wisdom of Africa.

Kako skrbite za svoje telo?

S Face Force yogo, združitvijo vaj za obraz in telo, obnovo hormonskega sistema, dihalnih metod in tehnik notranje alkimije. Krasno je, saj v eni uri poskrbim prav za vse; za čvrsto zadnjico, raven trebušček, polnost prsi in lic ter hkrati poženem žleze.

Je prehrana pomembna?

Vsekakor. Pri prehrani sem zelo striktna, čeprav sem velika gurmanka. Ne jem glutena, soje, mesa. Bel sladkor vame zaide le občasno s kakšnim sladoledom in čokolado. Uživam ogromno zelenega, saj je klorofil najdragocenejše hranilo. Pazim, da dobim dovolj kakovostnih maščob z avokadom, oreščki, ribami, surovim maslom … Sem velika zagovornica super živil. Trenutno imam kuro z gobami Reishi, ki so enkratne za krepitev imunskega sistema.

Vaše skrivnosti za svež in svetleč pogled?

Predvsem dovolj nočnega počitka. Pa vaje za prekrvitev očesne mišice in nega s kremo Total Eye Complex znamke Healing Earth.

Najljubša maskara?

Takšne, ki bi bila bio in bi moje trepalnice še bolj poudarila v pahljače, še nisem našla. Že vso večnost zadovoljno uporabljam L'Oréalovo Double Extension s ceramidom R. Nočna maskara pa je vsake toliko časa ricinusovo olje.

Pa najljubša dišava?

Naravno olje vrtnice in Parisienne, YSL.

Kako skrbite za lase?

Nikoli si jih nisem barvala; sem ter tja jim naredim oljčno oblogo ali masko iz rumenjaka in medu. Sicer pa konice, ki so malce suhe, negujem z L'Occitanovim serumom petih zelišč za obnavljanje suhih in poškodovanih las.

Brez katerih negovalnih izdelkov ne greste nikamor?

Brez Bellapierrovega vazelina in koloidnega srebra v pršilu Silverex, ki skrbi za vlažnost in zdravje kože ter deluje antibiotično, če ga poškropim po grlu ali z njim razkužim nosno sluznico. Poleti je v moji torbici obvezno zaščitna krema Moisturising Solar Shield Sunflower & Cocoa Butter znamke Eve Taylor.

In brez katerih lepotil bi se vam svet zdel preveč pust?

Rada imam poudarjene in naličene oči. Naravna mineralna kozmetika Bella Pierre s sestavinami iz zemeljske skorje in z visokimi UV-filtri je pravo odkritje. Najbolj uporaben se mi zdi njihov mineralni bronzer – FB001 Peony uporabljam za poudarjanje senc, lic in ustnic.

Petra Arula

Najbolj brano