Recept za valentinovo: malinov sorbet s srčki

Bliža se dan zaljubljenih. Vse kar potrebujemo je nekaj, s čimer se bomo posladkali ... Tako in drugače. :)

Recept za valentinovo: malinov sorbet s srčki - Foto: Shutterstock

Malinov sorbet
z biskvitnimi srčki
(za 2 osebi)

  • Za sorbet: 160g zamrznjenih malin, 80 g sladkorja, 1 žlička limoninega soka, 100 ml penečega se vina.
  • Za srčke: 40 g moke, 25 g sladkorja v prahu, 1 jajce, 1 žlička vaniljevega sladkorja, 1 ščepec soli

Maline odtajajte, jih posujte s sladkorjem in nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte jim limonin sok in penino, dobro premešajte in prestavite v plastično posodico s pokrovom, ki jo nato za 1 uro postavite v zamrzovalnik.

Sorbet nato premešajte in ga postavite nazaj v zamrzovalnik. Po eni uri ga spet premešajte in postopek še enkrat ponovite. Nato pustite, da sorbet popolnoma zamrzne.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Za pripravo biskvita ločite rumenjak od beljaka. Beljaku dodajte ščepec soli in iz njega stepite trd sneg.

Dodajte mu še tretjino sladkorja in ga stepajte toliko časa, da se sneg začne bleščati in ustvarjati konice. Rumenjaku primešajte preostali sladkor in vaniljev sladkor in vse stepite v svetlo rumeno peno. Nanjo presejte moko, dodajte sneg in vse skupaj narahlo zmešajte.

Testo denite v vrečko za brizganje in na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko, nabrizgajte štiri srčke. Približno 8–11 minut jih pecite v pečici, da se rumeno obarvajo, ne smejo pa se preveč zapeči. Srčke nato malce ohladite in jih nato previdno odstranite s papirja.

Sorbet za 5–8 minut vzemite iz zamrzovalnika in ga nato z žlico ali posebnim pripomočkom za sladoledne kepice postrezite z biskvitnimi srčki.

Priprava približno 30 minut. Zamrzovanje približno 3 ure. Na osebo približno 380 kcal. B: 6 g, M: 3 g, OH: 75 g.

Najbolj brano