Pravila stila: Ana Rus

Ana je tista punca, ki ji najbolj pristaja krilo na A, tista, ki vas v trgovini Almira Sadar pričaka z velikimi očmi in kopico modnih nasvetov.

Pravila stila: Ana Rus - Foto: Fotografija Mateja Jordovič Potočnik

Trenutna strast, brez katere bi bila omara prazna?

Srajce! Našla sem se v srajcah, imela sem obdobje, ko jih nisem nosila, ko grem zdaj po nakupih, pa najprej gledam srajce. Najljubše so mi modre in ni pomembno, da imam že tri v enakem odtenku. Naslednja, ki bo mogoče imela samo malo drugačen šiv, bo morala biti moja!

Umetnost nakupovanja?

Ko nakupujem, imam že vse skombinirano. Točno vem, kam bo šel kos, ki si ga nameravam kupiti, za razliko od nekaterih žensk, ki si z nekim novim kosom popolnoma sesujejo omaro.

Večni kos, ki je mogoče že odslužil svoje in dobil zamenjavo?

Trenč od Zare in ne dam ga stran! Zdaj je zložen v omari, kupila sem si nadomestnega, sledili so še drugi … zdaj imam štiri – zelo rada imam plašče.

S čim ne bi kombinirali klasične svilene bluze?

S klasičnim krilom ali strogo krojenim kostimom. Iskala bi rešitve v oblačilih, ki so sveži in mladostni.

Pri čem ste pozorni, ko svetujete strankam?

Opažam, da si ženske ne upajo preveč eksperimentirati, menijo, da so nekatera oblačila primerna za zelo mlade, druge spet, da so za starejše. Res mi je izziv dokazati, da ni tako. Pri nas zelo radi kombiniramo različne vzorce, npr. krilo in majico v različnih vzorcih. Svojo ponudbo jim skušamo predstaviti tako, da jim postane takšen slog oblačenja všeč.

Največji modni zločin, ki ga ženska lahko zagreši?

Številko premajhni suknjiči, hlače, ki si jih kupijo malo močnejše gospe. Ne oblečejo se svoji postavi in letom primerno. Najhuje pa je, ko na ulici zagledam hčerko in njeno mamo, ki si ne more pomagati, da ne bi tekmovala z njo. Saj je lepo, da je gospa mladostna, vendar pretiravanje z ličenjem, ozkimi tigrastimi majicami, do pasu dolgimi lasmi … nedopustno in grozno.

Najljubši modni dodatek?

Že od male šole imam zelo rada ure in od takrat jih tudi stalno nosim. Včasih sem celo spala z njimi. Usodno prvo mi je prinesla sestra iz Londona – digitalno roza z modro-rumenimi črticami.

Barva, ki je ne nosite?

Nimam oranžne in rdeče. Raje imam bolj umirjene barve, za pozimi črno in pravkar temno modro. Zelo dolgo nisem marala temno modre, zdaj mi je spet všeč zaradi nostalgije na otroštvo, saj me je mama veliko oblačila v to barvo.

Nekaj, s čimer se spogledujete, vam je všeč, vendar se ne vidite v tem?

Zelo so mi všeč seksi čevlji z zelo visoko peto, taki, ki bi jih lahko imel v vitrini. Sebe sicer ne vidim v njih, tako kot v miniobleki z globokim dekoltejem ne. Pete redko nosim, pa še to ne previsokih. Če že, za zvečer, povzročijo pa, da ženstvene lastnosti pridejo bolj do izraza.

In s čim nadomestite nevidno žensko privlačnost?

Iz vidnega v skrito, ki je samo moje in še od nekoga. Vonj, razpoloženje, svilena koža.

Ajša Jašarević Ajda

Najbolj brano