Pismo urednice ob izidu avgustovske Elle

Odločile smo se, da si za poletno številko, to, ki jo po navadi beremo na plaži, na ležalniku ob bazenu, na terasi ali v prijetni senci v parku, privoščimo malce nagajivosti in se spustimo z vajeti.

Pismo urednice ob izidu avgustovske Elle - Foto: Mimi Antolović

V tej številki bomo imele seksi moške, in to kar na štirih straneh! Okej, super. A kdo bi si mislil, da na prvi pogled lahka naloga to sploh ni. Če mene kdo vpraša, sem glede moških nekako ostala ujeta v devetdesetih letih 20. stoletja.

Po mislih se mi namreč začne motati igralec s hipnotičnim pogledom in skrivnostnim nasmeškom in zaradi takšnega razmišljanja se takoj vklopi moja malo bolj 'apdejtana' polovica možganov in mi začne predavati o neaktualnosti in zaprašenosti. In prav zato me je še toliko bolj razveselil odgovor nekaj desetletij mlajše manekenke Ivone (to je dekle, ki vas gleda z naslovnice), s katerim se ne bi mogla bolj strinjati: »Johnny Depp, ampak takšen, kakršen je bil v mladih letih.«

Vsi vemo, da moški žensk ne očarajo le s svojo pojavo, temveč še s šarmom, intelektom in toploto, v veliki meri pa na nas dobro deluje tudi humor. Če se zna moški na pravi način pošaliti na svoj račun, nas ima hitro v pesti. In ravno na mednarodni konferenci Elle, ki se je udeležimo urednice te revije z vsega sveta, sem imela priložnost spoznati dobrega predstavnika zgoraj naštetih lastnosti.

Med drugimi govorci je kot posebni gost nastopil modni oblikovalec Sir Paul Smith. Z odprtimi ušesi in neprikritim občudovanjem smo poslušale njegovo življenjsko zgodbo. V mladosti je goreče želel postati profesionalni dirkalni kolesar, usoda pa je hotela drugače. Doživel je hudo nesrečo, zaradi katere se ni mogel več vrniti na kolo, med okrevanjem je spoznal študente lokalne umetniške šole, med njimi je bilo tudi to mlado dekle Pauline, ki ga je naučilo vse o dobrem krojenju in odličnih materialih. Nekaj krivde za njegovo uspešno kariero tako nosi ona in, seveda, kako praktično, pozneje je postala gospa Smith.

Včasih za to, da nam v življenju uspe, ne potrebujemo sreče, temveč tu in tam kakšen negativen dogodek, ki nas prisili, da se premaknemo iz območja udobja, začnemo razmišljati drugače in se preizkusimo na področjih, o katerih si še sanjati nismo upali.

Lahko si le želimo še več takšnih navdihujočih, spodbudnih in optimističnih zgodb, ki nam jih v tem času na vseh področjih primanjkuje, zato, nikoli ne obupajte in bodite pozorni na svoje sanje!

sekirnik podpis

Najbolj brano