Pismo urednice: Čas za počitnice

Sanjarim o kristalno čistem morju, toplem pišu vetra in kozarcu, ki se je zaradi ledeno hladne pijače orosil. 

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica

Izpod črnega ščitka à la Marni v zavetju sence pogledujem proti plaži, sončni žarki se na vodi lomijo v igrive odseve ... Počitnice. Precej klišejske ženske sanje, se mi zdi, ki se pojavijo ob začetku poletja, ko pritisne prva vročina.

Jasno je, da ženske brez sanjarjenja ne moremo živeti, in to je prav dobro vedela tudi Hélène Gordon-Lazareff, ko je leta 1945, kmalu po osvoboditvi, lansirala francosko Elle in kot prva v svojem časopisu uporabila barvne fotografije, ki so bile v močnem odnosu s tekstom. Vedela je, da ženske po težkem vojnem obdobju hrepenijo po lepih podobah, trenutkih in navdihu. Takrat si verjetno ni mislila, da bo njen koncept o inteligentni in optimistični vsebini slabih sedemdeset let pozneje buril domišljijo več milijonov žensk.

Ne glede na to, ali sanjarite o novi službi (mimogrede, o tem, ali veste, kdaj je pravi čas, da odnehate, smo se razpisali na strani 44), novem razmerju ali obleki, pustite domišljiji razpreti svoja krila. Če, tako kot jaz, nestrpno čakate na počitnice, se ustavite pri tokratni modni zgodbi, ki je ujela poletni veter in duh brezčasne popotniške elegance.

Znanstveniki pravijo, da je sanjarjenje dobro za možgane, saj naj bi spodbujalo kreativnost in nam pomagalo reševati delovne naloge. A hkrati naj vas opozorim, če boste ob branju začeli razmišljati o svojem naslednjem dopustu, boste hkrati težko sledili vsebini. ;)

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica

Avgustovska številka Elle je v prodaji od 11. julija.

Najbolj brano