Obraz - maj 2007 - Natalija Osolnik

20 let, modna agencija Bronz

Obraz - maj 2007 - Natalija Osolnik

Kaj po tvojem potrebuje dekle, da postane uspešen model v Sloveniji in v tujini?

Slovenija je kot dvomilijonska država majhno tržišče, deklet je manj, konkurenca ni tako huda kot v tujini. Da dekletu uspe, mora biti seveda luštno, fino je tudi, da pozna kakšnega fotografa oziroma stilista, in že je na konju. Za delo v tujini pa mora imeti dekle poleg lepote predvsem zelo močan značaj, drugače se ji lahko že ob prvi zavrnitvi sesuje svet.

Večna tematika: Dekleta na modnih revijah so bila presuha. Ali bi ti shujšala zavoljo delodajalca, da bi kot model dobila dobro plačano delo?

Če bi hujšanje ogrozilo moje zdravje, potem ni denarja, da bi to počela. Če bi imel naročnik v mislih kakšne tri kilograme manj, pa bi ob dobri ponudbi o hujšanju razmislila.

Tvoja najljubša barva?

Rumena. Je energična, pozitivna, sončna.

Mobilni telefon . .

Nujno zlo.

Kaj te zadržuje v svetu mode?

Večne preobrazbe. Ko vidim končno delo, sem vsakič znova presenečena, v kaj vse se lahko spremenim. Pa tudi potovanja in spoznavanje novih ljudi.

Se bojiš staranja in kaj vse bi bila pripravljena storiti, da ohraniš mladostni videz?

Staranje je naraven proces, zato se ga ne bojim. Če v drugem delu vprašanja merite na plastične operacije, pa tako: če se določene estetske težave ne da rešiti s prehrano, vadbo in načinom življenja, sem za invazivne posege.

Kako premaguješ vsakodnevni stres?

Na stvari gledam čim bolj pozitivno. Četudi me na kakšnem kastingu zavrnejo, si tega ne jemljem k srcu, ampak si mislim, da je to pač del posla. Sproščam se tudi s plesom.

Vodja projekta: Petra Windscnhurer

Fotografija: Ivan Ilič

Stiliranje: Tina Curk

Ličenje: Nika Veger

Pričeska: Matjaž za Mič styling

Najbolj brano