Ob 10-letnici Elle: Najbolj nore zgodbe izza modnih zgodb

Fotografiranje modnih zgodb je seveda glamurozno, bleščeče in nadvse dolgočasno, lahko pa je tudi takšno ...

ELLE December 2005

december 2005

Manekenka Julia na fotografiranje iz Italije prihaja brez potnega lista. Ker so švedske vozniške zelo podobne slovenskim osebnim izkaznicam, nam dekle uspe pretihotapiti čez mejo in nazaj.

ELLE Februar 2007

februar 2007

Modno fotografiranje na Veliki planini se spremeni v pravo pustolovščino. Že na začetku avto zdrsne s ceste, nazaj ga spravimo tako, da posekamo drevo. Mraz je tako močan, da manekenka na koncu ne čuti več rok in nog. Fotografu zmrzneta oba fotoaparata, frizer pa nas brani pred preveč podivjanim nemškim ovčarjem. Dan se zaključi v koči s čudaškim lastnikom, vse skupaj spominja na situacijo iz filma Odrešitev.

ELLE Junij 2008

junij 2008

Ekipa beži pred nevihtami in neurji kot v akcijskih filmih o lovcih na nevihte. Istočasno iščemo lokacije brez dežja, kar je videti približno tako: ko ugotovimo, da ne dežuje, ustavimo avto, posnamemo fotografijo in bežimo dalje.

ELLE Junij 2009

junij 2009

Znova nam je nagajalo sonce. Ker smo potrebovali svetlobo za odseve na oblačilih, in to na oblačen dan, smo večino časa zrli v nebo in v tistih redkih trenutkih sončne svetlobe posneli editorial v rekordnem času – 15 sekund na fotografijo.

ELLE Julij 2009

julij 2009

Z manekenko, za katero se je izkazalo, da se boji višine, posnamemo modno zgodbo na najvišjih lokacijah tovorne ladje v popravilu.

ELLE Oktober 2009

oktober 2009

Posneli smo zelo diskretno modno zgodbo na Plečnikovih Žalah; vmes se je zgodil celo pogreb.

ELLE December 2009

december 2009

Manekenka po neprijetni poti iz Milana zaključi, da jo želi ekipa ugrabiti, še zlasti ko jo odpeljemo v umazano in na videz zapuščeno tovarno. Ko ji prekipi, iz torbice v joku vzame lutko Hello Kitty in se z njo v objemu potolaži.

ELLE Junij 2010

junij 2010

Na fotografiranje pride manekenka z veliko večjo številko noge, kot je pisalo na predstavitveni kartici. Posledica? Čevlje dobesedno razžene po šivih. Punca v smehu izjavi, da se počuti kot Hulk.

ELLE Avgust 2011

avgust 2011

Manekenka se na fotografiranju ne sprosti, dokler ne 'eksa' kozarca piva po slamici.

ELLE December 2011

Fotograf 'idealno' lokacijo za fotografiranje najde na carinskem območju. Ko preplezamo ograjo in začnemo snemati, nas zaradi vdora na prepovedano območje pridrži carinska policija, ki nima posluha za 'idealno' lokacijo.

ELLE Avgust 2012

avgust 2012

Nič slabega sluteči frizer sede v avto in se zbudi na Pagu (vedel je samo, da gremo na morje ... a ne tako daleč). Istega dne dekle uniči čevlje, saj v paniki pade v jarek, v lase se ji je namreč zapletel hrošč.

ELLE November 2012

Pozabijo nas na ribiškem otoku pri Benetkah. Obupani čakamo na čoln odrešitve in razmišljamo, kako do vode in hrane v stilu oddaj preživeti v divjini.

ELLE Avgust 2013

avgust 2013

Na otoku Krk nas dobesedno ugrabijo. Lastnik kamnoloma želi namreč pred začetkom fotografiranja videti manekenko in z našo fotografinjo posneti promocijske fotografije za svoj hotel. Frizerja v nogavicah ne spustijo na pomol.

ELLE September 2013

september 2013

Med fotografiranjem fotograf pade v globok jarek, iz katerega se ves okrvavljen komaj reši. Da lahko nadaljujemo, ga premažemo z žganjem, ki si ga frizer 'sposodi' v šoli plesa ob drogu. Dan se zaključi s šivanjem na urgenci.

ELLE Julij 2014

julij 2014

V strahu pred divjimi svinjami na ves glas prepevamo otroške pesmi.

ELLE Avgust 2014

avgust 2014

Posnamemo najdaljši editorial v najkrajšem času. V le 333 minutah posnamemo 14 fotografij, preden ladja odpluje v Grčijo.

ELLE September 2014

september 2014

Fotografiranje je po sredozemsko ležerno. Prekinemo ga za dve uri, da lahko fotograf, njegov asistent in manekenka odidejo na popoldanski dremež.

ELLE November 2014

november 2014

Zaradi nepredvidljivih okoliščin (manekenka se ne pojavi na lokaciji snemanja) po dekle odidemo v šolo v Pulj. Fotografiranje nato teče tako sproščeno, da si frizer vmes privošči celo dva skoka v morje in sardele v bližnjem lokalu.

Najbolj brano