Mesta vsega sveta, idealna za družine

Lonely Planet je sestavil seznam mest vsega sveta, ki so idealna za družinski turizem. Če si lahko privoščite, otroke odpeljite na nepozaben izlet.

Mesta vsega sveta, idealna za družine - Foto: Fotografija: Wikipedia

1. Oaxaca, Mehika

To pisano mehiško mestece je majhno, šarmantno in zabavno za raziskovanje. Osrednji trg ponuja veliko prostora za zabavo otrok, vrvež pa je vsepovsod.

(www.visitmexico.com)

2. Istanbul, Turčija

Z mošejami, muzeji, bazarji, s palačami, pisanimi preprogami, pestrimi tržnicami, križarjenjem po Bosporski ožini in s sladkim jabolčnim čajem je Istanbul mesto, ki bo otroke očaralo in navdušilo na vsakem koraku.

(www.tourismturkey.org)

3. London, Velika Britanija

V Londonu lahko ostanete vse leto, pa boste vsak dan našli kaj zanimivega za otroke. Poleti ne zamudite zabave pri 55 fontanah ob Somerset Housu, pozimi pa lahko tam drsate. Seveda je vsepovsod veliko razstav, koncertov na prostem, predstav in filmov, lahko pa se pridružite tudi brezplačnim organiziranim vodenjem, ki turistu pogosto predstavijo sicer skrite kotičke mesta.

(www.visitlondon.com)

4. Los Angeles, ZDA

Odlična destinacija za najstnike. Izbirajo lahko med originalnim Disneylandom, studiom Universal Studios in Santa Monico. Videti in početi je mogoče kopico stvari. Sicer pa je LA utelešenje ameriškega sna. (www.discoverlosangeles.com)

5. Vancouver, Kanada

Vancouver je pogosto omenjan med za bivanje najprijetnejšimi mesti na svetu. Veliko je vode, plaž, sprehajalnih in kolesarskih poti, tu je ogromen mestni park (Stanley Park) … Poleg tega je osupljivo pogorje Rocky Mountains oddaljeno le sto kilometrov.

(vancouver.ca/visitors.htm)

6. Lizbona, Portugalska

Tramvaj, ki vozi do gradu, akvarij in fascinanten muzej, ki prikazuje slavno pomorsko zgodovino Portugalcev, bližina oceana … Lizbona je mesto, ki priklene otroke.

(www.lisbon-guide.info)

7. Köbenhavn, Danska

Šarm stare Evrope, kompaktno mestno jedro, območja za pešce, živahno dogajanje na morju, 165 let star zabaviščni park Tivoli, kjer najdete starinske vrtiljake in družinske restavracije in je navdihoval Walta Disneyja in Hansa Christiana Andersena – Köbenhavn je pravi kraj za kratkočasne urice. Neonske luči in plastični kozarci so prepovedani, da bi ohranili duha, ki ga najdemo le še v starih filmih. Pa kraljeva palača, muzeji samo za otroke … Ne pozabite, da je Danska dežela legokock.

(www.visitcopenhagen.com)

8. Sydney, Avstralija

Če plaže, bazeni in številni trajekti in ladje niso dovolj, so na ogled akvarij (Sydney Aquarium), živalski vrt Taronga Zoo in Koala Park Sanctuary, kjer lahko družine opazujejo prikupne koale in druge eksotične živali.

(www.sydney.com.au)

vir: Lisa

Najbolj brano