Manca Dorrer

Igralka, ki je začela kot manekenka. Lepotica, ki nas očara tudi s svojo drugačnostjo. Vas zanimajo njeni lepotni rituali?

Manca Dorrer - Foto: Fotografija Nejc Saje

Vaši jutranji rituali:

Zaspano se odplazim do štedilnika in si skuham kavo, ker drugače sploh ne pridem k sebi, in si pripravim zajtrk. Namesto kave se trudim piti zeleni čaj, ker je zelo dober za kožo in veliko bolj zdrav od kave.

Čemu pri svojem videzu se še posebno posvečate?

Pri svojem videzu se največ posvečam svojemu dobremu počutju. Če se dobro počutim, se zelo malo posvečam videzu, če pa nimam dobrega dneva, videzu posvetim veliko več časa. Največ pozornosti namenjam svojim lasem.

In kako skrbite za lase?

Z naravnim kostanjevim šamponom kozmetike Weleda. Včasih si naredim masko za lase iz naravnih sestavin – iz avokada ali mešanice medu, olivnega olja in rumenjaka.

Najljubša kozmetika za obraz?

Moja najljubša kozmetika za obraz je naravna kozmetika Dr. Hauschka, uporabljam vse njene proizvode, od mleka za čiščenje, kreme do balzama za ustnice ter maskare.

Bleščilo ali šminka? Zakaj?

Včasih šminka, včasih bleščilo. Odvisno od celotnega make-upa ali pa od tega, kaj se mi zdi, da mi tisti trenutek bolj pristoji.

Kako poskrbite za svoje telo, videz, ko hitite z vaje na intervju, z intervjuja na snemanje, s snemanja na predstavo?

Kadar veliko snemam in hitim, sploh ne skrbim za svoj videz, ker ponavadi poskrbijo zame maskerji. Seveda si zjutraj in zvečer umijem obraz in namažem s kremo ter poskrbim, da so lasje umiti. No, za intervjuje pa moram sama poskrbeti in glede na to, da je moja zelo dobra prijateljica maskerka Mojca Gorogranc, sem se od nje naučila veliko trikov, kako se najhitreje najlepše namažem. Predvsem je pomemben dober in kakovosten puder, sama imam to srečo, da lahko uporabljam filmskega, ki se ga pri nas ne dobi – torej puder, ki nam ga nanašajo maskerke za snemanja filmov in je tako rekoč neviden.

Kadar so dolga snemanja in vem, da si ne bom mogla privoščiti niti plesa niti športa, skušam pred snemanjem ali vmes, ko na snemanju čakam, da pridem na vrsto, narediti kakšno jogijsko ali dihalno vajo, da prediham in raztegnem telo.

Šport je torej del vsakdanjika?

Ja, zame so zelo pomembni ples, šport in hoja v naravi. Jeseni in spomladi veliko tečem po Tivoliju. Sprehodi po gozdu in PST-ju s prijatelji mi veliko pomenijo in dobro vplivajo na moje telo in počutje. Občasno delam doma jogo in dihalne vaje. Drugače pa obožujem ples in trenutno hodim enkrat tedensko na Fičo treninge. Brez njih si več ne predstavljam življenja, ker tam ne razgibam le telesa, temveč odklopim možgane.

Kako in s čim razvajate telo?

Telo razvajam predvsem s kopeljo; zelo rada imam kopanje in vodo. Rada grem v savno, masaže pa obožujem.

Najljubša dišava?

Parfuma Estee Lauder Beautiful in Thierry Mugler Angel. Rada imam tudi naravne dišave, pripravljene iz eteričnih olj. Tudi doma mi je pomembno, da prostor diši, kajti dišave zelo vplivajo na človekovo razpoloženje.

Pripravila Petra Arula

Najbolj brano