Lepotni faks: Maja Šušnjara, vizažistka

Nič ni bolj zanimivo kot brskanje po toaletni omarici, kukanje na rob kadi ali v torbico mojstrice ličenja. Na kaj v prostem času prisega profesionalka, ki se je podpisala pod marsikatero modno zgodbo v Elle?

Lepotni faks: Maja Šušnjara, vizažistka - Foto: Fotografija Aleksander Štokelj

Kako negujete obraz?

Najpomembnejše se mi zdi redno in temeljito čiščenje. Res nikoli ne zaspim naličena. Trenutno uporabljam kremo in encimski piling Guinot, občasno si obraz očistim z olivnim oljem, ki ga pustim delovati nekaj minut. Za nego predela okrog oči uporabljam kremico The Organic Pharmacy. Po potrebi in za razvajanje si v salonih privoščim tudi najrazličnejše nege in masaže obraza.

In telo?

Videz kože in počutje sta odvisna od tega, kako skrbimo zase, kaj zaužijemo in popijemo. Zato se trudim jesti čim bolj zdravo, četudi si kdaj pa kdaj privoščim drobne grehe (ali užitke) življenja. Poskrbim tudi, da se redno gibam – tečem, plešem salso in plavam. Ker moje korenine segajo v Dalmacijo, je olivno olje prisotno povsod. Z domačo mešanico olivnega olja, cvetov sivke in limone v sezoni vsaj trikrat na teden negujem telo. Obožujem tudi masaže, za katere si vzamem čas, ko potrebujem urico ali dve samo zase.

Pet naj izdelkov vseh časov.

Paleta senčil v zemeljskih tonih ScreenFace, krema za roke s pravo sivko L’Occitane, črni svinčnik za oči Lord & Berry, tekoči puder Face and Body Foundation, Mac Cosmetics, balzam za ustnice Eight Hour Cream, Elizabeth Arden.

Vaša najnovejša lepotna obsedenost?

Z ničimer nisem zares obsedena, vendar si zadnje čase rada poudarim majhno lepotno znamenje na obrazu.

Šminka ali bleščilo?

Kombinacija obeh. Šminka za osnovo in bleščilo za sijaj. Oboje imam rada z vlažilnim učinkom.

Najljubši videz letošnje jeseni. Kateri izdelek ne bo manjkal v vaši toaletni torbici?

Hm, veliko novega in veliko zanimivega. Najbolj so mi všeč poudarjene ustnice v vseh odtenkih rdeče. Prepričana pa sem, da bom pri svojem delu preizkusila večino jesenskih videzov. V moji toaletni torbici ne bo manjkalo kaj iz nove Chanelove in Diorjeve jesenske kolekcije ličil.

Kako skrbite za lase?

Uporabljam šampon in balzam Paul Mitchell, zahtevnejšo nego las pa prepustim profesionalnim rokam frizerjev. Ko mi čas dopušča, si lase naravno posušim, sicer pa sem sama bolj zadolžena za ideje o spremembah pričesk, ki pri meni najdejo mesto približno na vsaki dve leti.

Kateri izdelki so osnova vašega ličenja?

Osnova je vedno in najprej čas, ki ga imam na voljo. Sicer pa obvezno uporabim črno maskaro Dior Show, bleščilo Screen Face v odtenku Super Nectar, korektor oziroma osvetljevalec Touche Éclat, YSL, številka 2, v zimskih mesecih puder Mac in rdečilo za lica Mac v odtenku Style. Najraje imam zemeljske tone senčil in diskretno nanesena ličila.

V torbi imate vedno …

Balzam za ustnice, v vročih mesecih termalno vodo Vichy v razpršilu, osvežilne robčke, mobilni telefon in beležko, ki skrbi, da nimam glavobolov.

Prisegate bolj na negovalno ali lepotilno kozmetiko?

Med seboj se dopolnjujeta. Da z dekorativno kozmetiko dosežemo želeni učinek, potrebujemo dobro osnovo – negovano in nahranjeno kožo – zato je nega še kako pomembna. Lepotilna kozmetika pa je del mojega vsakdana, nujno orodje mojega dela, zato ji verjetno namenim več pozornosti. Pravzaprav pa ima danes večina kakovostnih izdelkov, namenjenih lepotičenju, tudi že vlogo negovanja in zaščite.

Čigav videz vas navdihuje?

Stari hollywoodski glamur in dive, ki ga definirajo. Od sodobnic pa morda ekstravagantna Dita Von Teese in vedno posebna Kylie Minogue.

Nam zaupate lepotni trik, ki resnično deluje?

Ravnovesje, lepotni spanec, osebnost in veselje do vsakega dneva. To človeka naredi lepega

Ste zvesti enemu vonju ali ves čas eksperimentirate? Kako izbirate parfume?

Všeč so mi bolj sveži in ne preveč sladki vonji. Idealnega parfuma še nisem odkrila, kar naprej preizkušam in eksperimentiram. Izbiram jih na podlagi trenutnega počutja in letnega časa.

Izdelek, ki bi ga vzeli tudi na samotni otok?

Izdelek zamenjam za tistih nekaj oseb, ki me osrečujejo in bi želela, da gredo z menoj. In potem bi lahko tam ostala za vedno. Seveda si samotni otok predstavljam kot sanjski tropski otoček. Če kljub temu lahko vzamem še izdelek, bi se verjetno odločila za ribiško palico in steklenico dobrega vina.

Fotografija Aleksander Štokelj

ELLE november 2008

Najbolj brano